Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Imola ELMS, lupta dura pentru top 5 pentru echipele Dunlop

postat 22 iul. 2016, 04:02 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:47 ]
Competitia de patru ore din European Le Mans Series (ELMS) de la Imola a inceput pe un soare stralucitor, dar s-a sfarsit pe ploaie. Echipele Dunlop de la clasa LMP2 s-au luptat din greu, dar au fost rasplatite cu primele 5 locuri in clasament. Thiriet by TDS a luat steagul caroiat intr-un Oreca-Nissan, in timp ce G-Drive Racing (Gibson-Nissan) a terminat cursa pe locul secund, extinzandu-si pozitia de lidera in campionat. Dragonspeed Racing (Oreca-Nissan) a venit pe locul trei, dupa o cursa puternica desfasurata ca urmare a unui start din pole position. Ritmul a fost puternic, timpul fiind semnificativ redus fata de anul trecut, cel mai bun tur de pista al cursei fiind stabilit de Nicolas Lapierre de la Dragonspeed (1:34.799), cu aproape doua secunde mai rapid decat cel mai rapid tur de pista din 2015, de 1:36.650.

LMGTE
Desi ploaia a cazut din greu, punand capat depasirilor pe pista, opririle la pit-stop pentru a schimba anvelopele cu unele de ploaie au afectat ordinea catorva echipe. Lidera la clasa LMGTE, ca si la LMP2, a ramas totusi neschimbata, masina Porsche cu numarul 77 de la Proton Competition luand victoria clasei dupa ce a dominat aceasta cursa. Cei de la JMW Motorsport (Ferrari 458 Italia) au luat primele lor puncte din acest sezon pentru locul al doilea, dupa ce cei de la AT Racing, tot cu un Ferrari, si-au adjudecat a treia treapta a podiumului si si-au consolidat pozitia de lideri in clasament.

Strategii pentru anvelope
In timpul celor trei ore de cursa in care competitia s-a derulat pe teren uscat, echipele LMP2 au folosit ambii compusi disponibili (soft si mediu), unele optand sa schimbe chiar de doua ori anvelopelele. Echipele de la clasa LM GTE au optat pentru compusul mediu pentru vreme uscata, echipele putand din nou sa schimbe in doua randuri anvelopele. Ploaia, care a inceput initial doar pe o parte a circuitului, a determinat unele echipe sa treaca la optiune de anvelope intermediare, dar ploaia abundenta ce a urmat a impins toate echipele sa treaca la anvelope de ploaie pentru ultima ora de concurs. Codul galben si perioadele de trecere al safety car-ului ca raspuns la ploaia brusca de pe traseu au impiedicat orice depasire.

Mike McGregor, Dunlop Manager Testing & Track Support: "A fost un lucru realmente bun pentru Porsche sa obtina aceasta victorie dupa ce Aston Martin a luat prima victorie a sezonului in etapa de la Silverstone. Am avut un feedback pozitiv din partea echipelor si a pilotilor privind performanta anvelopelor. La fel, este minunat ca cei de la Thiriet by TDS Racing au castigat la ambele clase. Trebuie sa transmitem si un mare multumesc tuturor echipelor pentru acest weekend bun de cursa. Urmatoarea etapa pentru noi si pentru echipele noastre din ELMS si din Campionatul Mondial de Anduranta este Le Mans - marea competitie! Vom sprijini testele pe care unele echipe opteaza sa le desfasoare ca pregatire pentru aceasta cursa de 24 de ore".