Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Inchirierea paletilor elimina contributia pentru ambalajele tertiare din lemn

postat 28 feb. 2017, 23:46 de Cargo Magazin   [ actualizat la 28 feb. 2017, 23:47 ]
Producătorii de bunuri de larg consum care utilizează sistemul de închiriere a paleţilor sunt scutiţi de costurile aferente obligaţiilor de reciclare a ambalajelor terțiare 1 din lemn, anunţă CHEP România, subsidiara locală a liderului mondial în soluţii de reutilizare prin închiriere a paleţilor.

Trecerea de la achiziţia şi gestiunea proprie a paleţilor la sistemul de închiriere vizează optimizarea costurilor și implică externalizarea, către furnizorul logistic, a activităților de depozitare, colectare din piață, reparaţie și respectiv a obligaţiilor legale cu privire la declararea şi reciclarea paleţilor utilizaţi.

“Externalizarea gestiunii paleţilor poate diminua semnificativ expunerea fiscală a companiilor care importă sau produc bunuri ambalate. Îndeplinirea responsabilităţilor prevăzute de legislaţie cu privire la ambalajele terţiare din lemn revine integral companiei care oferă paleţii spre închiriere, unic proprietar al acestora”, a declarat Gabriel Andronescu, Country General Manager CHEP România.

Practic, obligaţiile de declarare a paleţilor către Autoritatea Fondului pentru Mediu şi de atingere a obiectivelor de valorificare prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu sunt îndeplinite de CHEP România. Conform legii, orice agent economic care pune pe piaţă produse ambalate – inclusiv pentru consum propriu – este responsabil de gestionarea și reciclarea ambalajelor sale primare, secundare şi terţiare. Legislaţia prevede, într-o eventuală neîndeplinire de către producători a obiectivelor de reciclare şi valorificare, o penalitate de 2 lei pe fiecare kilogram de deşeu de ambalaj nereciclat.