Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Informatii importante privind autocolantul antipoluare din Franta

postat 2 feb. 2017, 06:38 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 feb. 2017, 06:44 ]
Franta a introdus, de la 1 februarie 2017, obligativitatea achizitionarii unor autocolante pentru a intra in zonele ZRC 
(Zones à Circulation Restreinte), pentru vehiculele din afara Frantei, anunta TSG euroShell. Autoritatile franceze au anuntat totusi ca nu vor aplica amenzi pana la 1 aprilie 2017!

Pentru vehiculele/camioanele din UE, costul autocolantului este de 4,80 euro (inclusiv costurile de expediere). 
Pentru a comanda autocolantul la pretul standard de 4,80 euro este necesar sa intrati pe platforma/site-ul ministerului francez si de aici se pot comanda, unul cate unul! Atentie la marimea documentui de incarcat (nu mai mult de 200kb)!!!

Exista un alt site unde costul aceluiasi autocolant este de 29,65 euro! Site-ul apartie unei companii din Germania si este un intermediar iar diferenta de cost o reprezinta comisionul acestei companii. Nici pentru comenzi pentru flote mai mari nu sunt dispusi sa negocieze acest pret. Avantajul acestei companii este ca are platforma in mai multe limbi de circulatie europeana si ca documentelor necesare (TALONUL VEHICULULUI) se pot trimite direct pe email si ei le incarca mai departe pe platforma de emitere a stickerelor/autocolantelor.

Autocolantul este valabil, odata achizitionat, pentru toate zonele ZRC din Franta, NU DOAR PENTRU PARIS! Zonele cu restrictie in care se solicita acest autocolant sunt si in apropierea oraselor Grenoble, Lyon si Strasbourg.

DIRECT (4,8 EURO): https://www.certificat-air.gouv.fr/demande-ext/cgu/
INTERMEDIAR (29,65 EURO): https://www.crit-air.fr/nc/en/store.html#c18807