Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Informatii pentru transportatorii care fac curse in Uzbekistan

postat 22 iul. 2016, 00:31 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:19 ]
De la 1 decembrie 2015, transportatorii si alte parti interesate au dreptul sa transmita electronic autoritatilor vamale din Uzbekistan, informatii preliminare referitoare la marfurile si transporturile rutiere care tranziteaza frontiera Republicii Uzbekistan. In acest sens, trebuie doar sa transmiteti informatiile in format electronic (in concordanta cu lista aprobata), prin intermediul portalului de Internet, unificat, al serviciilor de stat interactive (www.mygov.uz).

In cazul in care informatiile preliminare prezentate corespund cu datele inscrise in documentele de transport, controalele vamale si restul formalitatilor vamale ar trebui sa fie efectuate intr-un interval care sa nu depaseasca mai mult de o ora. In acest fel, nu numai ca veti beneficia de reducerea timpului alocat controalelor vamale si declararii marfurilor si transporturilor, dar veti contribui si la perfectarea declaratiei vamale si cresterea gradului de acuratete a datelor.

Pentru informatii suplimentare, puteti accesa website-ul Comitetului Vamal de Stat al Republicii Uzbekistan, www.customs.uz.