Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Intalniri ale sefului MT cu reprezentantii CFR Marfa si TAROM

postat 13 feb. 2017, 23:13 de Cargo Magazin   [ actualizat la 14 feb. 2017, 06:16 ]
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și reprezentanți ai conducerii SNTFM CFR Marfă SA s-au întâlnit ieri, la sediul Ministerului Transporturilor, cu liderii organizațiilor sindicale pentru a analiza situația societății. În cadrul întâlnirii au fost prezentate principalele evoluții înregistrate la nivelul CFR Marfă si au fost abordate subiecte precum: bugetul societății, măsurile necesare pentru rentabilizarea activității inclusiv prin promovarea unui mecanism de compensare a datoriilor, dar și stadiul discuțiilor referitoare la încheierea noilor contracte colective de muncă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și-a arătat disponibilitatea pentru un dialog constructiv și dorința de a găsi împreună soluții viabile privind SNTFM CFR Marfă SA de către toți factorii implicați – administrație, sindicate și autoritatea tutelară.

Pe agenda de lucru de ieri a Ministrului Transporturilor s-a aflat, de asemenea, întâlnirea cu reprezentanții conducerii TAROM, în scopul identificării de soluții rapide, în special pentru deblocarea situației la nivelul departamentului comercial al companiei. Răzvan Cuc a subliniat importanța unei politici comerciale coerente pentru beneficiarii serviciilor TAROM.

Subiectele abordate au vizat prioritățile companiei și necesitatea găsirii unor soluții pentru achiziționarea cât mai rapidă a celor două aeronave care să înlocuiască Airbusurile A310, retrase din flotă anul trecut. Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a cerut, totodată, o analiză clară pentru achiziționarea altor două aeronave de lung curier până la sfârșitul acestui an.