Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Investitii in infrastructura feroviara

postat 22 iul. 2016, 00:34 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:16 ]
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA continua programul de intretinere si reparatii curente la componentele infrastructurii feroviare, care are drept scop ridicarea restrictiilor de viteza si imbunatatirea gradului de confort pe raza judetelor Dolj, Mehedinti, Olt si Arges. Valoare totala estimata a lucrarilor este de 3,6 milioane lei, iar sursa de finantare este asigurata din fonduri de la bugetul de stat.

Miercuri, 11 mai 2016, la sediul Sucursalei Regionale CF Craiova a avut loc deschiderea ofertelor pentru procedura de licitatie deschisa Consolidarea terasamentului de cale ferata de la km 280+000-280+300, intre statiile Racari si Filiasi, contract care include expertiza tehnica, elaborarea proiectului tehnic si executia lucrarilor. Documentatii complete au depus asocierea de firme SC Wiebe Romania SRL-SC Baicon Impex SRL si SC 2 Invest SRL, comisia de evaluare urmand a analiza in perioada urmatoare documentele de calificare, propunerile tehnice si cele financiare depuse de agentii economici. Lucrarile de reparatii curente la terasamente, poduri si podete au drept scop ridicarea restrictiilor de viteza si cresterea gradului de siguranta pe intervalul de statii Racari - Filiasi. Valoarea totala estimata a lucrarilor este de 1.100.000 lei fara TVA.

Incepand de marti, 10 mai 2016, a intrat in vigoare si contractul atribuit SC Vest Constructii SRL pentru consolidarea terasamentului in zona statiei CF Strehaia, la km 311+300-311+350, lucrari in valoare de 1.400.000, care au drept scop cresterea vitezei prin aducerea infrastructurii caii la parametrii tehnici corespunzatori circulatiei in conditii de siguranta.

De asemenea, joi 12 mai 2016 se va desfasura licitatia deschisa pentru lucrarile de reparatii si sudura electrica pe sectia CF Pitesti - Craiova, lucrari care au drept scop imbunatatirea gradului de confort pe intervalele CF Sinesti - Potcoava, Balteni - Recea, Milcov - Slatioara, Robanesti - Pielesti si pe liniile aferente statiilor Sinesti, Pitesti si Spineni. Valoarea totala estimata a contractului este de 1.101.544 lei fara TVA.

Termenul de finalizare a lucrarilor este de maximum 5 luni, iar o data cu finalizarea lucrarilor se vor imbunatatii conditiile de calatorie pe tronsoanele Pitesti - Craiova si Craiova, prin cresterea vitezei de circulatie si a gradului de confort.