Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

IRU solicita un moratoriu privind aplicarea interdictiei efectuarii pauzei de 45 de ore in cabina

postat 25 mai 2017, 23:01 de Cargo Magazin   [ actualizat la 25 mai 2017, 23:01 ]
Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere - IRU, solicită Ministrului Transporturilor din Germania introducerea unui moratoriu privind aplicarea interdicției efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în autovehicul cel puțin până la 31 iulie 2017.

IRU, organizația mondială de transport rutier, a fost recent informată că o nouă lege, care interzice efectuarea perioadei de repaus săptămânal normale la bordul vehiculelor de transport comercial, intră în vigoare în Germania la 25 mai 2017.

Membrii IRU, operatori de transport rutier, sunt foarte îngrijorați de lipsa unor informații practice și linii directoare privind respectarea noilor măsuri ale guvernului german. Detalii referitoare la noua lege nu au fost comunicate oficial sectorului transporturilor rutiere, fapt care afectează în special operatorii de transport străini.

Este foarte importantă atât furnizarea informațiilor detaliate către operatorii de transport rutier internațional cât și oferirea unei perioade rezonabile pentru ca aceștia să se adapteze, înainte de a se introduce orice măsură cu un impact atât de puternic asupra industriei.

În consecință, IRU solicită introducerea unui moratoriu privind aplicarea interdicției efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în autovehicul cel puțin până la 31 iulie 2017, astfel încât operatorii de transport să se poată adapta noilor dispoziții.