Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Iveco Stralis NP, primul camion pentru distante lungi alimentat cu gaz

postat 25 iul. 2016, 01:59 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:57 ]
  
Iveco a lansat noul Stralis NP, primul camion alimentat cu gaz natural proiectat special pentru operatiuni de transport pe distante lungi. Acesta este singurul camion care poate fi alimentat cu gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (LNG) sau un amestec intre cele doua.

Stralis NP este echipat cu un motor nou, care dezvolta 400 CP si un cuplu maxim de 1.700 CP, performante egale cu ale versiunii similare diesel si cu 17% mai bune decat ale celui mai apropiat competitor. Transmisia automatizata cu 12 viteze creste semnificativ durabilitatea, reduce costurile si imbunatateste confortul soferului. De asemenea, cabina Hi-Way ofera tot confortul necesar pentru calatoriile lungi.

Cu o autonomie operationala de pana la 1.500 de kilometri, noul Stralis NP stabileste un nou record, transformand gazul natural intr-o solutie viabila pentru toate misiunile, chiar si pentru transport international. Vehiculul alimentat cu un carburant curat are si avantajul ca poate intra in zonele urbane supuse restrictiilor de zgomot si emisii.

Imbunatatirile introduse de noul Stralis NP contribuie la o scadere cu 3% a costului total de proprietate (TCO) comparativ cu fostul model, care avea deja costuri la pompa mai mici cu 40% decat echivalentul sau diesel. Stralis NP ofera o sarcina utila egala cu a modelului echivalent diesel. Sistemul simplu de post-tratare a gazelor de esapament, care nu necesita AdBlue, flitru de particule sau regenerare activa, reduce semnificativ lucrarile si costurile de intretinere. 

Modelul dispune in standard de retarder hidraulic integrat, functie hill holder sau Adaptive Cruise Control (ACC), dar si de garantia exclusiva Uptime Guarantee, care promite repararea camionului la cel mai apropiat Iveco Truck Station, in maximum 24 de ore.