Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Lista finala CEMT 2017

postat 15 dec. 2016, 23:22 de Cargo Magazin   [ actualizat la 15 dec. 2016, 23:22 ]
ARR a publicat LISTA FINALĂ CEMT 2017, cuprinzând OPERATORII DE TRANSPORT solicitanti CEMT 2017, numărul autorizaţiilor CEMT alocate precum şi restricţiile acordate. Începând cu 16 decembrie 2016, operatorii de transport pot solicita, prin aplicaţia dedicată A.A.D.R. - SIAE, personalizarea autorizaţiilor CEMT alocate.

Operatori de transport solicitanti care doresc o anume asociere a restrictiilor alocate vor mentiona acest lucru in cererea de personalizare a autorizatiilor CEMT, formulata la A.A.D.R. - SIAE, in conformitate cu prevederile art. 13, pct l.) din Normele CEMT 2017

Ţinând seama de necesitatea redistribuirii resturilor rezultate din atribuirea matematică, pentru fiecare categorie CEMT şi restricţie,, Comisia CEMT a transferat: un numar de 5 auto CEMT "Euro IV sigur" la categoria "Euro V sigur" şi la categoria "Euro VI sigur", un număr de 3 libere Rusia pentru categoria "Euro VI sigur" la categoria "Euro V sigur" şi un număr de 2 libere Austria pentru categoria "Euro IV sigur", la categoria "Euro VI sigur", în conformitate cu prevederile art 9, pct (8) din Normele CEMT 2017; prin aceasta redistribuire, restul alocării matematice a autorizaţiilor CEMT şi a liberelor este "0".

Distribuirea autorizatiilor CEMT, pentru fiecare categorie si a restrictiilor de Austria, Grecia, Italia si Rusia s-a facut prin algoritm matematic, in conformitate cu prevederile art. 9, pct (2) si (5) din Normele CEMT 2017; alocarea "liberelor" de Ungaria s-a facut pe baza solicitarilor, in conformitate cu prevederile art. 9, pct (5) lit b. din Normele CEMT 2017; resturile rezultate din alocare se distribuie la prima suplimentare/alocare.

Ţinând seama de repartizarea / alocarea, prin algoritm matematic, a autorizaţiilor CEMT şi etapelor preliminare alocării, în care solicitanţii au putut verifica introducerea corectă, în sistemul de alocare CEMT 2017, a solicitărilor, contestaţiile la repartiţia finală se soluţionează în cf cu art 13, lit k)"ii" din Normele CEMT 2017; prima şedinţă a Comisiei CEMT 2017 pentru soluţionarea contestaţiilor se va desfăşura în luna februarie 2017; în şedinţa respectiva se vor discuta inclusiv eventualele cereri de suplimentare de autorizatii CEMT sau de "libere"; eventualele contestaţii se pot depune la Registratura MT începând cu 19 decembrie 2016.