Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Listarea pe marketplace creste vanzarile retailerilor online cu pana la 60%

postat 25 iul. 2016, 01:45 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:47 ]
Magazinele online care se listeaza pe marketplace-uri isi cresc substantial afacerile inca din primul an. Potrivit datelor Teamshare, una dintre cele mai importante platforme complet integrate de comert electronic din Romania, retailerii isi sporesc vizibilitatea in online si inregistreaza volume de vanzari mai mari chiar si cu 60% la un an de la integrarea cu acestea.

Marketplace-urile au deschis noi oportunitati pentru retailerii din e-commerce-ul autohton si au ajuns sa sa reprezinte una dintre nisele cu cea mai mare rata de dezvoltare din Romania ultimilor ani. Evolutia a fost determinata de cresterea numarului comerciantilor online care inteleg avantajele oferite de listarea pe marketplace-uri, atat in termeni de crestere a vanzarilor, cat si in privinta efortului minim de administrare, potrivit expertilor Teamshare.

"E-commerce-ul din Romania s-a diversificat mult in ultimii ani, iar marketplace-urile au ajuns sa joace un rol important in vanzarile retailerilor online. in prezent, platforma Teamshare este integrata cu principalele canale de acest gen din tara - eMAG, Okazii.ro, Cel.ro, evoMAG si Elefant.ro. Acestea genereaza, pentru partenerii nostri, rulaje mai mari cu pana la 20% inca din primele trei luni de la adoptarea acestui model de business si cu 60% dupa primul an", declara Marius Panait, Managing Partner Entelion Software, compania ce dezvolta platforma Teamshare.

Potrivit acestuia, majoritatea clientilor companiei solicita site-uri business to business, integrate cu sisteme ERP, dar si marketplace-uri. In prezent, aproximativ 40% dintre companiile care folosesc platforma integrata de e-commerce Teamshare vand online si pe marketplace-uri, iar pana la sfarsitul anului ponderea acestora ar urma sa ajunga la cel putin 60%.