Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Lucrari de reparatii la infrastructura feroviara

postat 22 iul. 2016, 05:43 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:56 ]
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA continua programul de intretinere si reparatii curente la infrastructura feroviara, in vederea imbunatatirii conditiilor de calatorie pe mai multe intervale de statii de pe raza de activitate a regionalelor Bucuresti, Timisoara si Constanta. Valoare totala estimata a lucrarilor este de 28,2 milioane lei, iar sursa de finantare este asigurata din fonduri de la bugetul de stat.

Pe raza Regionalei CF Bucuresti vor demara in perioada urmatoare lucrarile de reparatii la instalatiile de dirijare a traficului (SCB/CED/BLA) pe intervalele de statii Sabareni-Ciocanesti, Ciocanesti-Ghergani, Titu-Fusea, Matasaru-Gaesti si in statia Gaesti, lucrari in valoare de 1,6 milioane lei, care vor contribui la cresterea sigurantei si a gradului de confort. De asemenea, tot pe raza acestei regionale sunt in curs de executie lucrari de reparatii la componentele infrastructurii - linii, instalatii, poduri/podete - in valoare totala de 9,2 milioane lei. Segmentele de cale ferata unde activeaza santierele feroviare sunt: Videle-Radulesti, Radulesti-Tarnavele, Tarnavele-Vlasca, Vlasca-Toporu, Toporu-Chiriacu, Chiriacu-Stanesti, Stanesti-Balanoaia, Jilava-Varteju, Gradinari-Vadu Lat, Jilava-Chiajna, Jilava-Varteju, Chitila-Chiajna, Titu-Targoviste, Giurgiu-Videle (podet km 52+540), Mogosoaia - Balotesti, Sabareni-Chitila, Videle-Ciolpani si in statiile Tarnavele, Vlasca, Toporu, Chiriacu, Stanesti, Jilava, Targoviste-Sud si Mogosoaia.

Pe raza Regionalei CF Timisoara s-au semnat contracte in valoare de 4,4 milioane lei, pentru lucrari de reparatii in vederea ridicarii restrictiilor de viteza pe linii directe din statiile Chizatau, Toplet, Remetea Mare, Jabar, Belint, Topolovatul Mare dar si pe segmentul Valea Cerne - Toplet, la km 67+550-67+750. in derulare pe aceasta regionala mai sunt si lucrarile de reparatii la instalatiile de dirijare a traficului (SCB/ BLA) pe distantele Gavojdia-Tapia, Calan Bai-Calan, Vinga - Sag si Simeria Triaj - Pui - Livezeni, a caror valoare financiara este de 2,1 milioane lei.

Pe raza Regionalei CF Constanta au fost semnate contracte in valoare de 7,1 milioane lei si s-au predat amplasamentele pentru demararea lucrarilor de reparatii la componentele infrastructurii feroviare - aparate de cale, instalatii sau pasaje CF - in zona statiilor Constanta, Medgidia si pe intervalul Urziceni - tandarei. in curs de executie pe aceasta regionala sunt lucrarile de reparatii la instalatiile de dirijare a traficului in statiile, Fetesti, Slobozia Sud, Constanta, Costinesti, Calatrasi Sud si de revopsire a podurilor metalice, a caror valoare contractuala se ridica la suma 3,8 milioane lei.

Lucrarile de reparatii se vor executa in cursul acestui an, in paralel cu asigurarea traficului in conditii optime pe toate segmentele de cale ferata mentionate si au drept scop imbunatatirea conditiilor de calatorie prin cresterea vitezei de circulatie si a gradului de confort.