Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

MARCOM face analiza pietei de constructii

postat 25 iul. 2016, 00:45 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:40 ]
Marcom RMC94, unul dintre liderii pietei de echipamente de constructii si industriale din Romania, si-a deschis portile sediului sau din Otopeni in cadrul unui eveniment de tip OPEN HOUSE pentru clienti, colaboratori si reprezentantii mass-media. Evenimentul a creat un context favorabil discutiilor si analizelor pe tema pietei de constructii, vanzarile de echipamente de constructii si tipul acestora fiind un indicator al cresterii sau scaderii numarului de proiecte de anvergura.

Cel mai nou raport al CECE (Comitetul European pentru Echipamente de Constructii) releva faptul ca in continuare Romania este o piata atipica din punct de vedere al cererii de echipamente, buldoexcavatorul fiind cel mai cerut tip de utilaj. In timp ce la nivel european in 2015 s-au vandut 5.338 de buldoexcavatoare, reprezentand 5,2% din total volum de piata echipamente terasiere, in Romania ponderea acestor utilaje este de 53,5% din total volum de piata, in 2015 fiind vandute 683 de unitati. Romania insa va urma trendul general la nivel european, precum si exemplul Poloniei, o piata cu un parcurs similar cu cel al pietei autohtone, astfel ca buldoexcavatorul isi pierde din popularitate in detrimentul tandemului mini/ midi excavator - incarcator compact, este de parere Razvan Marcu, director de marketing al companiei Marcom RMC94.

Piata echipamentelor pentru constructii a inregistrat un trend crescator in ultimii trei ani, de la un numar total de 723 unitati vandute in 2013 si 1.040 in 2014, in 2015 cererea s-a situat la 1.288 de unitati. Cu toate acestea, o analiza detaliata pe clasele de utilaje terasiere vandute evidentiaza o lipsa a investitiilor companiilor de constructii in echipamente specializate, pe fondul unor deficiente majore la capitolul proiecte de infrastructura, semnalate de catre mediul economic in ultimii ani in Romania.

"Atunci cand volumul lucrarilor de infrastructura va creste, constructorii isi vor pune cu adevarat problema productivitatii si a preciziei ridicate si vor avea nevoie de utilaje specializate. Daca, in schimb, vom avea in continuare lucrari de volume mici, care nu impun neaparat o calitate deosebita, cererea de echipamente cu tehnologii avansate va fi ca si pana acum, redusa", a punctat Constantin Marcu, directorul general Marcom RMC94.