Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Mercedes-Benz Truck Trophy a desemnat cei mai buni truckeri din România

postat 1 sept. 2016, 03:01 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 sept. 2016, 03:13 ]
Pe 27 şi 28 august, în județul Braşov, Mercedes-Benz România a organizat prima ediţie locală a Mercedes-Benz Truck Trophy. Cătălin Andreescu (40 de ani, București) şi Eduard Alexandru Drăgulescu (25 de ani, Petroșani) au dovedit că au toate calitățile necesare pentru a reprezenta România la finala internaţională Truck Trophy de anul viitor.

Truck Trophy este o competiţie nouă şi inovatoare, lansată în 2015 de Daimler AG, care dă şansa tuturor șoferilor de camioane, indiferent de vârstă, sex sau experiența profesională și chiar indiferent de modelul de camion pe care îl conduc, să-şi demonstreze calitățile de condus on și off-road, curajul, rezistenţa şi spiritul de echipă.

Pe parcursul celor două zile, cei zece concurenți români au trecut prin opt probe, individual sau împărțiți în echipe de câte doi sau cinci  
concurenți.

Dintre probele individuale, Cursa camioanelor a fost proba cea mai tensionată și care a departajat substanțial concurenții. Participanţii au condus prin telecomandă machete de camion pe un traseu delimitat, ce surprindea situații reale din trafic cum ar fi ocolirea obsetacolelor, conducerea pe diferite tipuri de teren, cuplarea semiremorcii sau parcarea ansamblului în loc delimitat.

În cadrul probelor pe echipe, concurenților le-au fost testate cunoștințele despre camioane, forța, rezistența, memoria și spiritul de echipă.

În urma calificărilor naţionale, Cătălin Andreescu şi Eduard Alexandru Drăgulescu vor reprezenta România la marea finală Truck Trophy, care va avea loc în primăvara anului 2017 într-o locație încă neanunțată de cei de la Daimler. Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Trucks sunt disponibile online la: www.roadstars.mercedes-benz.ro