Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Mercedes-Benz Truck Trophy, competitia soferilor de camioane

postat 26 aug. 2016, 00:54 de Cargo Magazin   [ actualizat la 26 aug. 2016, 00:54 ]
A conduce un camion este o aventura in sine, care testeaza abilitatile soferului: de la manevrarea autovehiculului pana la gandirea in perspectiva atunci cand se afla in trafic. Din acest motiv, Mercedes-Benz Trucks a creat competitia Truck Trophy, dedicata soferilor de camioane, indiferent de modelul de camion pe care il conduc, oferind participantilor posibilitatea de a-si demonstra calitatile de condus on si off-road, si nu numai. Lansat in 2015, concursul se organizeaza in acest an si in Romania, in perioada 27 – 28 august, in judetul Brasov. Dintre sute de inscrieri, doar zece participanti se vor confrunta pentru cele doua locuri din finala Mercedes-Benz Truck Trophy.

Truck Trophy este o competitie organizata de Daimler AG, la nivel international, prin platforma online RoadStars. Prima editie a acestui concurs a avut loc in 2015, iar finala disputata de cei 12 concurenti internationali a avut loc in Romania. Anul acesta, sase tari europene participa la competitia Truck Trophy (Germania, Polonia, Belgia, Romania, Elvetia si Olanda), deschisa tuturor soferilor cu permis de conducere pentru camioane. in fiecare tara, reprezentantele Mercedes-Benz organizeaza o faza nationala a competitiei, ce implica indeplinirea unor serii de probe, aceleasi pentru toate tarile in care se desfasoara competitia. In urma calificarilor la nivel national, vor fi desemnati doi castigatori din fiecare tara, care vor participa in marea finala Truck Trophy.

Inscrierea in competitia Truck Trophy s-a facut exclusiv prin platforma online RoadStars, in perioada 24.06.2016 - 31.07.2016. Peste 200 de conducatori de camioane din Romania s-au inscris in competitie. Selectia participantilor in faza nationala a Truck Trophy s-a realizat de catre reprezentantii Daimler AG, prin tragere la sorti. Cei zece participanti care se vor confrunta in etapa de calificari Truck Trophy Romania sunt: Serbezan Sergiu (32 ani, Targu Mures), Serotencu Alexandru (36 ani, Bucuresti), Popescu Nicolae (45 ani, Motru), Baban Alexandru (31 ani, Baia Sprie), Sebe Emil Ion (41 ani, Brasov), Ciubotaru Alina (34 ani, Suceava), Gus Marius (33 ani, Zlatna), Dragulescu Eduard Alexandru (25 ani, Petrosani), Andreescu Catalin (40 ani, Bucuresti), Blaga Sorin (49 ani, Bucuresti).

Doar doi soferi profesionisti din Romania se vor califica in etapa finala Mercedes-Benz Truck Trophy, care va avea loc in primavara anului 2017, locul de desfasurare urmand sa fie anuntat dupa incheierea etapelor nationale.