Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Metrorex modernizeaza instalatiile de acces

postat 22 iul. 2016, 06:00 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:21 ]
Conducerea Metrorex informeaza ca in acest moment, din cele 37 automate de vandut cartele, 28 sunt functionale, iar 9 au intrat intr-un program de reparatii care se va finaliza la sfarsitul lunii iunie din acest an. De asemenea, in cadrul unui proiect de modernizare a instalatiilor pe magistralele 1, 2, 3 si TL, aflat in derulare si care va fi finalizat la sfarsitul anului 2016, se vor instala un numar de 139 automate noi de vandut cartele (AVC-uri) cu toate facilitatile de emitere carduri magnetice, reincarcare carduri contactless, acordare de rest la plata cash si plata cu card bancar, astfel incat fiecare acces din cele 41 de statii sa aiba in dotare minim 2 AVC-uri.

Totodata, cele 37 AVC-uri existente vor fi modernizate, astfel incat vor da rest la plata cu cash si vor avea posibilitatea de a reincarca cardurile contactless. De la cabinele de acces, legitimatiile de calatorie pot fi achizitionate zilnic in intervalul orar 06:00-22:00.

De asemenea, Metrorex a semnat un contract cu Banca Comerciala Romana care consta in servicii bancare aferente activitatii comerciale a societatii, respectiv plata prin POS la casierii, automate de vandut cartele si direct la aparatul de taxare cu card bancar contactless.

Astfel, incepand cu luna iulie vor fi asigurate urmatoarele:
- servicii de instalare a 47 terminale POS in casierii;
- servicii de instalare a 37 terminale POS la aparate de vandut cartele;
- servicii de instalare a 164 terminale POS pentru plata cu card contactless (instantpay) direct la aparatul de taxare;
- servicii de configurare a echipamentelor instalate in locatiile mentionate;
- servicii de utilizare a echipamentelor POS, mentenanta, suport si helpdesk.