Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Miting COTAR in Piata Victoriei

postat 25 apr. 2017, 04:34 de Cargo Magazin   [ actualizat la 25 apr. 2017, 04:34 ]
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va organiza miercuri și joi 
o acţiune de protest în fața Guvernului, la care vor participa până la 6.000 de maşini. Mitingul are loc pe fondul nemulţumirilor faţă de pirateria din sector. Transportatorii participanţi nu vor efectua nici o cursă, astfel încât locuitorii din judeţul Ilfov nu vor mai avea mijloace de transport.

Reprezentanţii COTAR solicită autorităţilor scoaterea în afara legii a ”platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat şi a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România şi neautorizat conform legislaţiei în vigoare”.

În plus, aceştia cer scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitaţii şi nu au câştigat dreptul de a le opera. De asemenea, COTAR solicită anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre Bucureşti şi Ilfov care au fost scoase la licitaţie şi câştigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privaţi.