Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Miting UNTRR impotriva Legii Macron

postat 22 iul. 2016, 05:58 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:04 ]
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) organizeaza marti, 31 mai 2016, intre orele 12:00-13:00, un protest la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania - Str. Vasile Lascar, nr. 31, Bucuresti.

UNTRR, alaturi de asociatii profesionale ale transportatorilor rutieri din mai multe State Membre UE, protesteaza impotriva impunerii abuzive a legii salariului minim din Franta (MACRON) transportatorilor rutieri, care va intra in vigoare pe 01.07.2016 - masura protectionista similara legii MiLoG din Germania.

O delegatie UNTRR va depune la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania o Rezolutie comuna impotriva legii MACRON, adresata Presedintelui Comisiei Europene - Jean Claude Juncker si semnata de asociatiile transportatorilor rutieri din Portugalia, Spania, Bulgaria, Republica Ceha, Slovacia, Estonia, Lituania, Ungaria, Romania si Polonia.

"A trecut deja un an de cand a fost initiata procedura de infringement a Comisiei Europene impotriva MiLoG - Germania si nu avem inca nici un rezultat. Nu putem ramane pasivi si nu putem sa permitem acest dictat al unor State Membre in detrimentul altora. Chemam toti transportatorii sa protesteze alaturi de noi, sa ne manifestam dezacordul privind lipsa de actiune a Comisiei Europene fata de escaladarea protectionismului in UE!", se arata intr-un comunicat al UNTRR.

Ora de intalnire pentru protestatari va fi 11:30, in fata sediului Reprezentantei Comisiei Europene in Romania din Str. Vasile Lascar, nr. 31, Bucuresti, in spatiul delimitat de fortele de ordine. UNTRR va pune la dispozitia protestatarilor pancarte cu mesaje anti-salariu minim si instrumente acustice.