Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Modernizarea flotei trebuie completata cu training pentru soferi sau sisteme de analiza a stilului de condus

postat 21 iul. 2016, 05:54 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 04:08 ]
Innoirea parcului auto este o decizie strategica pentru o companie de transport si reprezinta o investitie care pe termen lung se concretizeaza in reduceri de cheltuieli si implicit in dezvoltarea afacerii. Este insa esential ca atunci cand faceti acest pas sa va asigurati ca soferii sunt pregatiti pentru trecerea de la un camion vechi la unul Euro 6. Fara o pregatire prealabila, exista riscul ca masinile sa nu fie exploatate la capacitate maxima, iar compania sa inregistreze in continuare pierderi.

In aceste conditii, ideal este sa acceptati oferta dealer-ilor de a beneficia de training pentru personalul dvs, care de obicei vine "la pachet" cu masina. Cu aceasta ocazie, sunt explicate noile functionalitati ale vehicului, ce elemente si dotari are in comparatie cu clasele inferioare si este expus modul optim in care ar trebui exploatat. O astfel de sesiune dureaza aproximativ trei ore pentru un sofer. Companiile care ignora utilitatea unui astfel de training risca sa constate, dupa cateva luni de la achizitia noilor vehicule, ca lipsesc rezultatele investitiei, ca vehiculul Euro 6 a consumat, de pilda, 32-34 de litri/100 de km, fata de 25-26 de litri cat se asteptau.

O solutie complementara la sesiunile de training pentru vehicule noi o reprezinta sistemele capabile sa analizeze stilul de condus al soferilor. DrivingStyle, solutia telematica furnizata de WebEye, permite monitorizarea comportamentului soferilor si evaluarea, de catre angajator, a stilului de condus. Astfel, managerii stiu cu precizie cine exploateaza vehiculul in mod optim si cine nu, avand posibilitatea sa intervina pentru corectarea eventualelor probleme. DrivingStyle furnizeaza informatii complexe: cat de corect este utilizata frana, cat de agresiv se accelereaza, cat de bine este utilizat sistemul auxiliar de franare sau daca motorul este turat prea mult.

"Astazi, optimizarea costurilor este centrul de greutate al oricarui business plan realist. Cresterea numarului transportatorilor nemultumiti ca banii se duc pe apa sambetei din cauza erorilor de exploatare a vehiculelor a avut ca efect cresterea cererii de tehnologii inovatoare, care livreaza in cele din urma un stil de condus mai bun", a spus Levente Gall, director de vanzari al WebEye Romania.