Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Modificari in sistemele de taxe de drum in Belgia si Polonia

postat 6 iul. 2017, 23:10 de Cargo Magazin   [ actualizat la 6 iul. 2017, 23:10 ]
Furnizorul de carduri de combustibil și servicii pentru transportatori UTA își anunță clienții că, începând din luna iulie, intră în vigoare o serie de modificări în ce privește taxele de drum în Europa.

Belgia implementează de la 1 iulie 2017 modificări în taxele de drum per kilometru parcurs, obligatorii pentru toate vehiculele cu o greutate de peste 3.5 tone. Este vorba de o ajustare a tarifelor cu Indicele Prețurilor de Consum, așa cum este stipulat în prevederile legale belgiene. Regiunile Flandra și Bruxelles vor implementa indexarea; Valonia a decis să nu facă acest lucru în 2017. 
În plus, rețeaua acoperită de sistemul Viapass (sistemul belgian de șosele cu taxare) se extinde, adăugându-i- se 33 de kilometri de șosele în regiunea Wallonia.

Tot din această lună, începând cu data de 9 iulie, rețeaua de șosele cu taxare din Polonia, ViaToll, se extinde cu încă 360 km. Șoselele nou adăugate în rețeaua ViaToll includ aproximativ 25 de kilometri de autostrăzi și aproximativ 330 kilometri de drumuri naționale. Este vorba în principal de porțiuni de drum care conectează nodurile Bialystock - Varșovia și Poznan: respectiv porțiuni din autostrăzile S8 (aproximativ 16 km) și S19 (9km), și din drumurile naționale 24 (53 km), 50 (136 km) și 92 (145 km).

Astfel, rețeaua ViaToll se mărește cu aproximativ 10%, acoperind în total 3.600 kilometri. Schimbările au fost deja actualizate în toate aplicațiile UTA, atât în programele de gestiune de flote, cât și în aplicațiile pentru optimizarea rutelor.