Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

MT si PMB au semnat un Memorandum de colaborare

postat 21 iul. 2016, 05:38 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 03:48 ]
Ministerul Transporturilor si Primaria Municipiului Bucuresti au semnat ieri un Memorandum de intelegere pentru colaborare in domenii de interes reciproc. Astfel, s-a constituit un grup de lucru care va elabora decizii comune pentru derularea unor proiecte si programe prioritare pentru sistemul de transport in zona metropolitana Bucuresti, precum si pentru cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene.

In cadrul intalnirii au avut loc discutii punctuale asupra proiectelor (propuse sau aflate in curs de implementare) din Planul de Mobilitate Urbana Durabila. Au mai fost aduse in discutie si alte proiecte importante: pasajul de la Domnesti, penetratia Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada Bucuresti - Pitesti, Inelul Median din zona de nord a Bucurestiului si CFR Pod Constanta. Grupul de lucru analizeaza stadiul implementarii proiectelor de transport vizate pentru accelerarea finalizarii acestora.

Discutiile s-au purtat intre reprezentanti ai conducerii Ministerului Transporturilor si ai Primariei Municipiului Bucuresti, alaturi de institutiile: Metrorex S.A., CFR Calatori S.A., CNADNR S.A., Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti - AMTB, R.A.T.B., Directia Generala Dezvoltare si Investitii, Directia Generala Dezvoltare Urbana, Directia Generala Infrastructura si Servicii Publice.