Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Noi drumuri cu taxa in Slovacia

postat 11 iul. 2017, 23:24 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 11 iul. 2017, 23:24 ]
De la 1 iulie 2017, la plata taxei de drum din Slovacia se adauga noi sectiuni de drum, informeaza TSG euroShell. Pe autostrada D3 va fi introdusa o noua sectiune D03-006: Svrčinovec-Skalité. In mod similar, va exista o secțiune suplimentara pe autostrada R2, și anume R02-022: Zvolenská Slatina – Pstruša. O alta sectiune specificata de autoritati va fi formata prin fuziunea a doua secțiuni deja existente pe drumul I / 59 de clasa I din Oravský Podzámok. In Svrčinovec vor exista 4 secțiuni specificate pe drumul I / 11 de clasa I.

Plata taxei de drum din Slovacia este obligatorie pentru toate vehiculele cu greutate de 3.5 tone sau mai mult si se face prin intermediul aparatelor de taxare electronica SkyToll. Garantia achizitionarii aparatului (50 euro) poate fi achitata cu card bancar sau cash, iar incarcarea aparatului in sistem pre-pay se face prin intermediul cardurilor euroShell. 

Toate detaliile privind noile portiuni taxabile, achizitionarea de dispozitive SkyToll in sistem post-pay sau noile valori de taxare implementate in acest an le puteti vizualiza aici.

Odata achitata taxa de drum din Slovacia, indiferent de varianta de plata aleasa, compania Narodna va emite o factura valabila fiscal. Factura va fi eliberata pe loc in cazul incarcarilor de tip pre-pay sau trimisa prin posta la adresa de corespondenta in cazul post-pay. Factura trebuie transmisa in original catre agentul de recuperare TVA.