Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Pasii necesari pentru achitarea tarifului de trecere la podurile peste Dunare de la Fetesti - Cernavoda

postat 23 aug. 2016, 23:27 de Cargo Magazin   [ actualizat la 23 aug. 2016, 23:28 ]
Pentru a evita orice fel de eroare, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale aduce la cunostinta utilizatorilor cateva informatii necesare privind achitarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunare intre Fetesti si Cernavoda (peaj):

Tariful poate fi achitat in 3 moduri, astfel:
- la statiile de distributie a carburantilor apartinand OMV PETROM, MOL ROMANIA, ROMPETROL, MOL RETAIL COMERT, SOCAR;
- prin SMS la numarul 7577 (numar disponibil in retelele de telefonie mobila ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE, TELEKOM FIX si RCS&RDS);
- cash la statia de taxare Fetesti.

Daca se opteaza pentru achitarea peajului la distribuitorii autorizati sau prin SMS, acesta se poate achita inainte de utilizarea podurilor sau pana la ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii.

Daca se opteaza pentru achitarea peajului cash la statia de taxare Fetesti, se vor utiliza portile prevazute cu bariere si agenti incasatori, semnalizate corespunzator.

Daca peajul achitat la distribuitorii autorizati sau prin SMS este neutilizat intr-o perioada de 12 luni isi pierde valabilitatea.

Utilizatorii sunt rugati ca, la achizitionarea unor peaje, sa verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt inscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizati ai CNADNR, inainte de a certifica prin semnatura corectitudinea acestora, corectia ulterioara a unui numar de inmatriculare inscris eronat realizAndu-se doar in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

Un peaj achitat dupa expirarea termenului prevazut de legislatia in vigoare (dupa ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii) nu poate fi luat in considerare pentru trecerea in cauza.

Cei 4 pasi prin care se achita peajul prin SMS sunt:
2 mesaje trimise
2 mesaje primite, astfel:
pasul 1 - mesaj trimis: numarul de inmatriculare urmat de categoria tarifara a vehiculului (1, 2, 3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1, unde 1 reprezinta categoria tarifara,
pasul 2 - mesaj primit: informatii privind numarul de inmatriculare, categoria tarifara a vehiculului, costul total si se solicita confirmarea achizitiei,
pasul 3 - mesaj trimis: textul „DA” daca se doreste continuarea achizitiei, in cel mult 3 ore de la primirea mesajului de la pasul 2,
pasul 4 - mesaj primit: confirmarea achizitiei ce contine seria peajului, numarul de inmatriculare al vehiculului, categoria tarifara a vehiculului, valabilitatea peajului.
(PEAJ PRIN SMS = 4 PAsI = 2 MESAJE TRIMISE + 2 MESAJE PRIMITE)

Precizari suplimentare:
- Prin SMS se poate achizitiona peajul doar pentru 1 trecere
Prin SMS se poate achizitiona peajul doar pentru vehicule inmatriculate in Romania;
Prin SMS nu se poate achizitiona peajul daca solicitarea este initializata din afara teritoriului Romaniei;
- in cazul in care se trimite textul in alt format, decAt cel prevazut la pasul 1, acesta nu va fi luat in considerare
- Detalii privind costul total al achizitiei peajului prin SMS este comunicat utilizatorului in mesajul text prevazut la pasul 2 (costul total cuprinde si costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte)
- Utilizatorul nu poate considera peajul emis daca nu a primit mesajul de confirmare prevazut la pasul 4
- Categorie tarifara peaj asociata tipului de vehicul:
1 - Autoturism/Marfa MTMA<=3,5 tone
2 - Marfa 3,5 tone<MTMA< 12 tone / Microbuz
3 - Marfa MTMA>=12 tone, <=3 axe / Autocar
4 - Marfa MTMA>=12 tone, >=4 axe
- Pentru informatii suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul INFO (0,05 EUR+TVA/SMS trimis)
- Pentru cartelele preplatite nu se aplica TVA, achizitia fiind efectuata numai daca exista disponibil creditul necesar.
- Daca dupa transmiterea unui mesaj catre numarul 7577 nu primiti niciun mesaj este posibil ca pe acel numar de telefon sa existe eventuale restrictii, motiv pentru care va trebui sa luati legatura cu call center-ul operatorului dvs. de telefonie mobila pentru mai multe detalii.