Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Patronatele din transporturile rutiere cer demiterea presedintelui ASF

postat 14 sept. 2016, 01:16 de Cargo Magazin   [ actualizat la 14 sept. 2016, 01:55 ]
Patronatele din transporturile rutiere (UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM) solicita Parlamentului Romaniei demiterea cu efect imediat a presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, pentru proasta administrare a pietei asigurarilor din Romania. Iata mai jos comunicatul comun al 
UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI si APULUM.

Tocmai institutia pe care o conduce – ASF - ne ofera motivele pentru care domnul Misu Negritoiu ar trebui demis imediat, dupa ce in 2016 rata combinata a daunei a scazut de la 130% la 100%, dar cu toate acestea tarifele RCA pentru transportatorii rutieri, la clasa B0, au crescut de la 3.500 euro in decembrie 2015, la 5.000 de euro in iulie 2016.

In al doilea rand, sistemul bonus-malus a devenit complet nefunctional in mandatul actualului Presedinte ASF, chiar Autoritatea recunoscand ca firmele de asigurari au vandut asigurari RCA la malus M1-M8 la pret de 5.000 - 8.000 lei fata de bonus B1-B8 la 16.000 - 20.000 lei. Trebuie tinut cont ca asigurarea RCA este obligatorie si ca metoda de calcul RCA trebuie sa fie transparenta si publica.

Nu in ultimul rand, Presedintele ASF, Misu Negritoiu, a avut o atitudine de ignoranta la adresa industriei transporturilor rutiere, o industrie care inglobeaza 5% din Produsul Intern Brut si de care depind peste 500.000 de romani, pe care a adus-o aproape de faliment, dupa ce in urma a zeci de intalniri cu patronatele din transporturile rutiere nu a luat nicio decizie care sa rezolve situatia actuala.

Desi patronatele din transporturile rutiere sunt in discutii de un an de zile cu ASF, iar in decembrie 2015 au avut loc proteste, domnul Misu Negritoiu s-a dovedit incapabil sa gestioneze situatia si a adancit criza RCA de la finalul lui 2015.

Avand in vedere cele de mai sus, cerem Parlamentului Romaniei sa il demita imediat pe actualul Presedinte ASF pentru a aduce in locul acestuia o persoana competenta care sa rezolve criza de pe piata RCA. in caz contrar, se va crea un precedent, iar lipsa de autoritate a autoritatilor din Romania va oferi multinationalelor din orice industrie posibilitatea de a creste preturile fara justificare cu complicitatea autoritatilor din Romania.