Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Transportatorii sunt nemultumiti de intalnirea de la Guvern si ameninta cu proteste de strada

postat 3 aug. 2016, 23:33 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 23:38 ]
Patronatele din transporturile rutiere UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002 si APULUM se declara dezamagite de rezultatele intalnirii avute ieri cu reprezentantii Guvernului si Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), intrucat nu s-a ajuns la nici o concluzie. R
eprezentantii Guvernului prezenti la intalnire au precizat ca vor face o analiza precisa pe datele furnizate de ASF si Consiliul Concurentei, insa nu pot preciza un termen exact cand aceasta analiza va fi finalizata si nici nu pot spune care vor fi solutiile pe termen scurt pentru rezolvarea crizei de pe piata RCA si normalizarea tarifelor.

In aceste conditii, UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002 si APULUM vor organiza o intalnire pentru a decide data unui protest la nivel national, situatia transportatorilor rutieri devenind extrem de critica. Majoritatea operatorilor de transport sunt adusi la faliment, dupa ce tarifele de prima pentru transportul comercial de marfa si persoane s-au majorat cu peste 300% fata de anul precedent si cu peste 500% fata de anul 2014. Astfel, o polita RCA pentru un autotractor - clasa B0 a ajuns in acest moment la pretul de 22.000 lei pe an, fata de 4.000 lei in 2014.

”Firmele de asigurare nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar sa puna pe spatele transportatorilor rutieri ineficienta lor, avand costuri de administrare extrem de mari, deduse in special din incasarile RCA. Prin urmare, daca vor exista proteste spontane, de la blocat de drumuri, frontiere sau la simplul mers cu 30 km/h de catre fiecare camion o ora pe zi, generand mari blocaje de trafic, autoritatile sa nu fie surprinse”, mai spun reprezentantii transportatorilor.