Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Prima competiție din România pentru mașini electrice

postat 31 iul. 2017, 23:03 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 iul. 2017, 23:04 ]
Romania Rally Challenge, eveniment dedicat vehiculelor istorice și mașinilor de curse, include acum și o clasă specială dedicată mașinilor electrice. La evenimentul care se va desfășura în perioada 17-19 august, 
în cele mai pitorești zone din județul Sibiu, se pot înscrie astfel participanți cu orice tip de mașină complet electrică, indiferent de anul de fabricație.

“Mobilitatea electrică este un subiect intens discutat și credem într-un viitor în care se vor folosi exclusiv mașini electrice. Vrem să arătăm tuturor că acestea pot oferi aceeași mobilitate ca o mașină clasică și sper să vedem câteva mașini la start încă din acest an”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului Romania Rally Challenge.

Înscrierile la eveniment se pot face până pe data de 14 august pe site-ul oficial www.raliulsibiului.ro.

Romania Rally Challenge este o competiție inclusă în calendarul internațional FIVA alături de curse celebre din Italia, Germania, Marea Britanie sau Japonia. În programul pentru ediția din 2017 sunt incluse cele mai importante puncte turistice din județul Sibiu și, desigur, celebrul drum Transgăgărășan, competiția fiind deschisă tuturor tipurilor de vehicule istorice și de competiție.

În afara clasei dedicată mașinilor electrice, organizată în premieră în România, concurenții se pot înscrie la una din cele două clase distincte, regularitate clasică și regularitate sportivă, iar vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1905 și 1986.