Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Prima statie de incarcare electrica rapida dintr-o benzinarie romaneasca

postat 12 ian. 2017, 04:04 de Cargo Magazin   [ actualizat la 12 ian. 2017, 04:04 ]
Electrica, liderul pieței de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, și OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, au inaugurat prima stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice într-o benzinărie OMV. Evenimentul face parte dintr-un proiect pilot în cadrul căruia vor fi instalate puncte de încărcare rapidă a mașinilor electrice în Bucureşti, în patru stații OMV şi la sediile centrale ale OMV Petrom (Petrom City) și Electrica.

„În România, până acum, s-au făcut pași mici în domeniul electro-mobilitatii. De aceea noi, Electrica şi OMV Petrom, ne-am unit eforturile pentru a susține dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, pentru că ne preocupă grija pentru mediu şi, totodată, dezvoltarea durabilă a României. Credem că este doar începutul a ceea ce noi, la Electrica, numim Autostrada Verde a României”, declară Cătălin Stancu, CEO al Electrica.

În fiecare dintre cele patru staţii OMV din Bucureşti, precum şi la sediile Electrica şi OMV Petrom, vor fi instalate staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, acestea având capacitatea maximă de alimentare de 50kWh. 
Prin aceste stații cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, față de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu.