Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Proiectul Sustenabilitate Revolutionara & Mobilitate Inteligenta castiga competitia ThinkGoodMobility Challenge

postat 26 iul. 2016, 02:45 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:49 ]
Goodyear si ThinkYoung anunta ca Artur Zabczyk, student la Universitatea Silesiana de Tehnologie din Polonia, este castigatorul primei editie a competitiei ThinkGoodMobility Challenge. Sistemul de Management si Refacere (MaRS) al lui Zabczyk este o combinatie inovatoare care combina reciclarea energiei de la masini cu o retea de informatii din trafic in timp real pentru a minimiza timpul unei calatorii si costurile acesteia pentru toata lumea.

Sa ne imaginam un sistem inteligent care poate recicla toate formele de energie (caldura, kinetica si energia impactului) produsa de vehicul pentru a-si stabili "croaziera" (e.g. modul in care merge) in trafic. MaRS completeaza sistemul de recuperare a energiei cu o retea de informatii inteligenta care cuprinde toate masinile de pe sosea, contribuind in timp real la redarea informatiilor despre viteza, accidente si semne rutiere. Sistemul optimizeaza traficul si recupereaza energia masinilor.

Zabczyk, 23 de ani, a spus: "Sunt incantat ca am castigat prima editie a competitiei ThinkGoodMobility Challenge. Aceasta da generatiei mele sansa de a impartasi idei inteligente si sutenabile despre cum sa abordam nevoile mobilitatii viitoare astfel incat sa avem un impact pozitiv asupra mediului si societatii".

"Tinerii vor fi cei care vor conduce drumul care noi provocari societale, nevoile lor viitoare fiind inima gandirii noastre inovative. Propunerea lui Artur s-a remarcat prin faptul ca este sofisticata si are potential in a fi implementata. Utilizand tehnologia existenta, el a creat un sistem unificat pentru a imbunatati semnificativ eficienta atat pentru conducatorul auto, cat si pentru mediul inconjurator. MaRS ar putea transforma calatoriile din interiorul orasului in numai cativa ani, reducand radical emisiile de carbon si costurile si imbunatatind calitatea vietii noastre", a spus Carlos Cipollitti, director general la Centru pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg si membru al juriului.

"Mi-a facut placere sa particip la aceasta competitie. Ceea ce am invatat cel mai mult ca inginer este ca tehnologia si un plan de afaceri solid trebuie sa mearga mana in mana. Daca vrei sa convingi potentialii parteneri si utilizatori, trebuie sa ii duci intr-o calatorie", a conchis Zabczyk.