Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Provocarile retailerilor in procesul de adaptare a operatiunilor la consumatorii digitali

postat 8 aug. 2016, 23:07 de Cargo Magazin   [ actualizat la 8 aug. 2016, 23:21 ]
Un nou studiu UPS evidentiaza provocarile retailerilor din Europa in procesul de adaptare a operatiunilor la consumatorii digitali. Studiul UPS Pulse of the Omni-channel Retailer subliniaza importanta inovatiei atat in mentinerea unei cote de piata stabile, cat si in favorizarea cresterii acesteia, intr-o piata retail in plina dezvoltare la nivel mondial si dominata de jucatori cu afaceri transfrontaliere.

„Consumatorii exploreaza multiple canale de vanzare online si traditionale si le vor utiliza pe cele care satisfac cel mai bine nevoile lor”, spune Carrie Royle, retail marketing manager, UPS Europa. De asemenea, folosesc retelele sociale pentru a compara si evalua ofertele. Cu solutiile de transport maritim, UPS sprijina retailerii sa isi dezvolte afacerile si in procesul de a creste satisfactia cumparatorului online final.

Experti in logistica reprezentand peste 700 de companii din retail au participat la acest studiu, la inceputul acestui an. Retailerii din Europa au planuri precise de investitii si restructurare, pentru a tine pasul cu principalii competitori. Peste 30% dintre directorii executivi au spus ca se confrunta cu provocari mari in ceea ce priveste investitiile in IT, organizarea logistica, intelegerea comportamentului consumatorilor si instruirea managementului pentru a derula operatiuni prin intermediul tuturor canalelor de vanzare.

Pornind de la faptul ca retailerii isi ajusteaza distributia in functie de consumatorii care cumpara frecvent online, cunoscuti si sub denumirea de „flex shoppers”, este important sa se concentreze asupra a trei zone cheie: magazinele fizice, epuizarea stocurilor si retururile transfrontaliere.

Daca retailerii europeni vor sa ramana competitivi, trebuie sa tina cont de faptul ca numarul de vizitatori al magazinelor fizice e in scadere, iar cel al online-ului in crestere, astfel ei trebuie sa regandeasca activitatea magazinului fizic si sa-l utilizeze ca parte a retelei de gestiune si distributie.