Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

RATB reintroduce plata calatoriei prin SMS

postat 22 iul. 2016, 00:29 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:20 ]
Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a reintrodus serviciul de plata a calatoriilor cu mijloacele de transport in comun prin serviciul de mesaje scurte (SMS) al operatorilor de telefonie mobila. De aceasta data, facilitatea de plata este valabila atat pentru Abonamentul de o zi, cat si pentru calatoriile efectuate pe liniile Expres 780 si 783.

Printr-un singur SMS, trimis la numarul 7458, disponibil in retelele de telefonie mobila, calatorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban sau pentru o calatorie pe liniile Expres. Aceasta modalitate de plata nu este valabila pentru mijloacele de transport ale liniilor preorasenesti. Plata poate fi efectuata de pe orice tip de telefon mobil.

Pretul pentru abonamentul de o zi este de 1,65 euro+TVA (8,79 lei, TVA inclus). Pretul pentru o calatorie pe liniile expres este de 0,75 euro+TVA (3,99 lei, TVA inclus). SMS-ul de comanda este gratuit in retelele Vodafone, Telekom si DigiMobil, iar in reteaua Orange are un cost de 0,05 euro+TVA.

Pentru obtinerea unui abonament urban pentru o zi, inainte de momentul urcarii in vehiculele RATB, calatorii vor trimite un SMS, cu textul A la numarul 7458. In cateva secunde, vor primi un mesaj care va contine un cod ce va confirma efectuarea tranzactiei. Pentru linia Expres 780, mesajul catre numarul 7458 trebuie sa contina textul E780, iar pentru linia Expres 783, mesajul trebuie sa contina textul E783.

Calatorii care utilizeaza telefoane de tip smartphone, cu acces la Internet, vor gasi pe site-ul de mobil al RATB cate un link pentru fiecare optiune de plata care faciliteaza transmiterea mesajului si obtinerea rapida a confirmarii platii.

Obligatia calatorilor este de a pastra SMS-ul pe toata durata zilei, pana la expirarea valabilitatii abonamentului sau, in cazul liniilor Expres, pana la efectuarea integrala a calatoriei.