Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Renault Trucks isi expune gama de vehicule pe gaz la SITL

postat 21 iul. 2016, 02:16 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 aug. 2016, 12:52 ]
In timpul Saptamanii Transportului International si a Logisticii (SITL), Renault Trucks va expune in cadrul standului Asociatiei Franceze pentru Gaz Natural pentru Vehicule (AFGNV). Targul are loc in parcul expozitional Paris Nord Villepinte, in perioada 22-­25 martie. In cadrul standului (Hala 6­ C091), unde va fi expus un Renault Trucks D Wide CNG, vizitatorii vor avea ocazia de a discuta cu specialistii despre vehiculele propulsate cu gaz natural.

Printre solutiile de energie alternativa oferite de catre Renault Trucks, gazul natural comprimat pentru vehicule (CNG) este o solutie matura, de incredere si cu un grad redus de poluare: motoarele nu au nevoie de AdBlue. Ele nu emit, practic, nici un fel de particule, fum sau mirosuri. Mai mult decat atat, acestea au o arie de operare egala cu aceea a unui vehicul Diesel in mediu urban. Acest vehicul opereaza la fel de bine pe gaz natural, cat si pe biometan (biogaz).

Biometanul este o forma de energie regenerabila produsa din materiale organice, facand posibila reducerea emisiilor de CO2 cu pana la 70% comparativ cu un vehicul Diesel. Vehiculele care ruleaza pe CNG sau pe biometan pot opera in zone destinate in exclusivitate vehiculelor curate si sunt adaptate perfect utilizarii in medii urbane sau suburbane, pentru livrari si pentru activitati municipale (curatenia stradala, colectarea deseurilor sau distributia urbana).

Renault Trucks D Wide CNG este disponibil in doua configuratii: rigid de 19 t, 4x2, si rigid de 26 t, 6x2, avand un motor Euro 6 NGT9 cu o capacitate de 9 l si o putere maxima de 320 CP. Modelul este echipat cu o cutie de viteze complet automata Allison seria 3200, perfect adaptata pentru aplicatiile basculabile pentru colectarea deseurilor. Reparatiile si intretinerea pentru acest vehicul sunt asigurate de catre reteaua Renault Trucks care acopera toata Europa.