Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Renault Trucks, premiu pentru cercetarile in domeniul materialelor compozite

postat 21 iul. 2016, 02:02 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 aug. 2016, 12:39 ]
  
In timpul JEC World 2016, evenimentul global care recompenseaza cele mai importante inovatii in domeniul materialelor compozite, Renault Trucks, impreuna cu partenerul sau, Solvay, au primit un premiu in categoria "Elemente structurale din domeniul auto". Inovatia vizeaza crearea unui modul structural la nivelul partii frontale a unei cabine de camion. Acest modul este fabricat din material termoplastic compozit, ranforsat cu fibra de sticla continua.

Deja utilizate in multe sectoare, cum ar fi cel aeronautic, materialele compozite sunt mai usoare decat otelul, ramanand la fel de elastice si facand posibila reducerea numarului partilor componente. Cercetarile Renault Trucks se concentreaza asupra materialelor compozite pe baza rasinilor termoplastice.

"Suntem foarte multumiti sa primim acest premiu, care demonstreaza ca ne indreptam in directia corecta. In acest studiu, utilizarea materialelor compozite ranforsate cu fibre de sticla continue ne va permite reducerea suprafetelor nevopsite la nivelul partii frontale a cabine cu 25% comparativ cu echivalentul din otel. In ceea ce priveste clientii, acest castig semnificativ se va traduce in potentiale economii de combustibil si sarcini utile mai mari", a spus Marc Lejeune, directorul Renault Trucks pentru cercetare.