Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Renault T versiunea 2016

postat 21 iul. 2016, 02:46 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 aug. 2016, 13:01 ]
  
Modelul Renault Trucks T a primit in aceasta primavara o actualizare semnificativa. Versiunea T 2016 vine cu imbunatatiri la sasiu si lantul cinematic, fapt ce duce la o scadere a consumului de 2% si la o crestere a sarcinii utile cu pana la 114 kg. Camionul dispune acum si de Optivision, un sistem predictiv de mentinere a vitezei de croaziera bazat pe GPS.

"Am lucrat pe trei cai pentru a scadea si mai mult costurile clientilor: am imbunatatit aerodinamica pentru a reduce consumul de carburant, am redus greutatea vehiculului pentru a creste sarcina utila si incurajam condusul ecologic printr-un sistem cruise constrol predictiv cu GPS", a declarat Sophie Riviere, director al Renault Trucks pentru segmentul Long Distances.

La capitolul aerodinamica, Renault T 2016 dispune optional de un spoiler integrat sub bara de protectie, care directioneaza mai bine fluxul de aer care trece pe sub camion si reduce considerabil turbulentele aerodinamice, o sursa potentiala pentru cresterea consumului de carburant. In plus, T 2016 introduce un deflector pentru plafon nou, mai usor, deoarece nu are cadru metalic. Astfel, in functie de versiunea aleasa, clientii se pot bucura de o scadere suplimentara a consumului de carburant de pana la 2%, in comparatie cu modelul actual.

Exemple de reducere a greutatii sunt o punte motoare noua si imbunatatirile aduse la suspensia pneumatica. Clientii au si posibilitatea de a echipa autotractoarele cu un sistem de cuplare a semiremorcii fabricat din aluminiu. 

Motoarele DTI 11 si DTI 13 au beneficiat de asemenea de o actualizare si respecta standardul Euro 6 C, care devine obligatoriu de la 31 decembrie 2016. Cea mai importanta noutate in domeniul motoarelor este introducerea unui sistem de injectie cu rampa comuna (common rail) pentru DTI 13.

Pe langa imbunatatirile aduse camionului in sine, Renault Trucks lanseaza si o noua gama de servicii destinate reducerii consumului de carburant. Printre acestea se numara sistemul Optivision conectat la GPS, care permite adaptarea treptei de viteza, a acceleratiei si a strategiei vehiculului privind viteza in functie de traseul care urmeaza a fi parcurs. Astfel, se pot obtine economii de carburant inca de la prima calatorie pe un anumit traseu, daca un alt camion care foloseste sistemul l-a strabatut deja.