Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Rezultatele financiare GEFCO Group pentru anul 2016

postat 29 mai 2017, 03:28 de Cargo Magazin   [ actualizat la 29 mai 2017, 03:28 ]
GEFCO Group, jucător global în logistica industrială şi lider european în industria automobilelor, anunță astăzi rezultatele financiare ale grupului pentru anul 2016. Potrivit acestora, compania a generat o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro în 2016, în creștere cu 1,3% față de anul 2015. Această creștere este determinată de îmbinarea unei performanţe bune a pieţei auto europene și accentul puternic pe care grupul l-a pus pe clienţii strategici.

De asemenea, indicele EBITDA a crescut la 172,8 milioane de euro, reprezentând o creştere de 32,1% comparativ cu 2015. Îmbunătăţirea semnificativă a profitabilităţii este rezultatul politicii proactive a grupului în scopul de a optimiza achiziţiile şi a continua reducerea costurilor fixe. Acest lucru este în concordanţă cu planul de performanţă iniţiat la mijlocul anului 2014 în favoarea unei mai mari flexibilităţi a costurilor şi a modelului de business "asset-light" (strategia activelor de bază).

Factorii-cheie în această creştere sunt centraţi pe dezvoltări în strategia de business a GEFCO, care se concentrează pe flexibilitatea costurilor şi excelenţa operaţională, precum şi pe o politică de intensificare a investiţiilor. Aceste axe, împreună cu implicarea şi performanţa echipelor comerciale, au întărit poziţia pe care grupul o ocupă în top zece integratori logistici europeni şi poziţia de lider global în logistica vehiculelor finite (FVL)