Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

S-a avizat solutia tehnica pentru refacerea sectorului demolat din Autostrada Orastie-Sibiu

postat 10 aug. 2016, 00:48 de Cargo Magazin   [ actualizat la 10 aug. 2016, 00:54 ]
CNADNR a avizat ieri, cu 12 voturi pentru si 4 impotriva, soluţia tehnica pentru zona cuprinsa intre km 60+500 - 60+700 aferenta tronsolului de Autostrada Orastie - Sibiu, lot 3, faza Proiect Tehnic. 
Soluţia tehnica avizata presupune execuţia a 6 transei drenante, la o adâncime de 7 m, transversal amprizei autostrazii, distanţa dintre acestea fiind variabila, distanţele mai mici sunt in zona cu inalţimea de rambleu mai mare, aceasta distanţa crescand pe masura reducerii inalţimii rambleului.

Lungimea acestor transei este de 65 m pentru 4 drenuri si de 285 m pentru doua dintre acestea. La capul aval al transeilor transversale cu lungimea de 65 m se monteaza camine de vizitare. Intre aceste camine se realizeaza drenurile de evacuare, care unesc toate aceste camine de vizitare. Cele doua transei cu lungimi mai mari, respectiv 285 m, sunt necesare atat pentru evacuarea apelor drenate catre paraul din aval, cat si pentru asanarea zonei mlastinoase aflate in aval la cca. 200 m de autostrada.

Acestea se unesc intr-un singur cap de evacuare, unde se realizeaza un bazin decantor cu preaplin, continuat cu un sant pereat pana la emisar. Peste terenul astfel pregatit, se va incepe refacerea corpului rambleului din materiale granulare, ranforsate cu geogrile.