Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Se extinde zona de obligativitate a autocolantului de dovada a clasei de emisie in Austria

postat 25 apr. 2017, 23:41 de Cargo Magazin   [ actualizat la 25 apr. 2017, 23:42 ]
Incepand cu 1 mai 2017, obligativitatea aplicarii autocolantului ce atesta clasa de emisie se va extinde si in regiunea Tirol, suplimentar fata de zona Vienei, Austria Inferioara si zona cu emisii reduse Viena-Umgebung, unde acesta este obligatoriu din 1 ianuarie 2015, informeaza TSG euroShell.

Pentru zona Tirol vehiculele de peste 7,5 tone sunt obligate sa aplice autocolantul, in timp ce pentru zona Vienei aceasta obligativitate se aplica tuturor vehiculelor. Pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de pana la 3,5 tone, numai service-urile autorizate pot aplica acest autocolant in coltul din dreapta sus al parbrizului. Pentru vehiculele de peste 3,5 tone, operatorul de transport poate aplica acest autocolant si nu este nevoie sa se deplaseze cu vehiculul la service.

Zonele unde se aplica aceste reglementari si restrictii sunt:
Regiunea Viena;
Austria Inferioara, zona cu emisii reduse Viena-Umgebung;
Austria Superioara- Autostrada A1 West, intre Enns-Steyr si Knoten Haid;
Regiunea Burgenland;
Regiunea Tirol- Autostrada A12 Inntal, in ambele sensuri, intre Langkampfen si Zirl.
Autocolantele au culori diferite in functie de clasa EURO pe care o reprezinta:

Autocolantele pot fi achizitionate din service-uri OAEMTC, contravaloarea lor fiind de 26 EUR. Pentru a face dovada clasei de emisie, soferii trebuie sa aiba la ei un document doveditor de clasa de emisie (CEMT, COP sau COC). De asemenea, veti primi un document de confirmare al autocolantului. Plata se poate face cu cash sau card bancar in service-uri. In cazul in care intrati in zona de restrictie fara sa aveti acest autocolant achizitionat, riscati amenzi de pana la 2180 EUR.