Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Seful MT continua vizitele pe santiere

postat 26 iul. 2016, 02:22 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:21 ]
Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a efectuat ieri o vizita de lucru pe santierele Autostrazilor Transilvania (Gilau - Nadaselu) si Sebes - Turda. In cadrul vizitei, ministrul a fost insotit de Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Catalin Homor, si de reprezentanti ai CNADNR.

Pe Autostrada Gilau - Nadaselu, se executa lucrari pe Tronsonul 3A1 (KM 0+0000 - KM 8+700). Ministrul a remarcat mobilizarea eficienta a constructorului. Dupa scoaterea din fondul forestier a celor 7,45 ha de padure, constructorul a continuat lucrarile in regim accelerat, astfel incat gradul de executie a ajuns sa depaseasca 77%. Cei 8,7 km de autostrada au termenul estimat de finalizare pentru sfarsitul anului 2016. Tot astazi a fost emisa si Autorizatia de Construire pentru Nodul rutier Nadaselu - km 8+550, culoar suplimentar, de pe sectiunea 3A a Autostrazii Transilvania.

Ministrul a mers si pe Autostrada Sebes - Turda. Pentru Loturile 1, 3 si 4 au fost realizate exproprierile necesare, a fost emis Ordinul de ministru, dar si Autorizatia de Construire. Pe Lotul 4, Autorizatia de construire a fost emisa si pentru lucrarile suplimentare. in ceea ce priveste Lotul 3, se executa lucrari pe o lungime de 12,45 km. Constructorul se afla deja in teren si este pregatit sa accelereze ritmul de activitate. Progresul fizic actual pe Loturile 3 si 4 este de aproximativ 50%.

Pe Lotul 1, Autorizatia de construire a fost emisa pentru sectiunea A, iar constructorul urmeaza sa antreneze toate resursele la capacitate maxima, in cel mai scurt timp posibil. Traseul acestui lot are 17 km si contine si nodul directional Sebes. Pe Lotul 2, muncitorii lucreaza pe santier cu viteza sporita de mai bine de o luna si jumatate. Acest sector are o lungime de 24 km. Pe traseul Lotului 2 au fost descoperite zece situri arheologice ce dateaza din epoca neolitica. Acestea sunt investigate si descarcate de pe traseul autostrazii.