Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Seful MT, la intalnirea ministrilor de transport

postat 21 iul. 2016, 05:58 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 04:05 ]
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, participa in perioada 14-15 aprilie 2016, la Amsterdam, la reuniunea Consiliului informal al ministrilor transporturilor si mediului.

Subiectul principal al intalnirii de ieri a fost mobilitatea inteligenta (Smart Mobility) - introducerea pe piata a vehiculelor automate in Europa. Ministrii au agreat Declaratia comuna pentru cooperarea in domeniul sistemelor de condus conectate si automate. In plus, au mai fost analizate si etapele ce trebuie parcurse pentru a fi introdusa si dezvoltata la scara larga utilizarea de vehicule conectate si autonome, dar si teme adiacente precum: legislatia, sistemele co-operative C-ITS, raspunderea juridica ori protectia datelor.

"Romania sustine o abordare sistematica la nivel european de asigurare a beneficiilor pentru intregul sistem de transport in termeni de siguranta, eficienta si un impact redus asupra mediului. in prezent, ne preocupa comunicarea dintre vehicule, precum si comunicarea dintre vehicule si infrastructura, dar ar trebui sa luam in considerare si comunicarea intre diferitele tipuri de infrastructura. Sunt convins ca astfel, rezultatul va fi impresionant", a declarat Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, in discursul sustinut la intalnirea din aceasta dimineata.