Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Slovenia introduce sistemul electronic de plata DarsGo incepand cu 1 aprilie 2018

postat 21 nov. 2017, 23:28 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 21 nov. 2017, 23:29 ]
http://tsg-euroshell.ro/wp-content/uploads/Leaflet_DarsGo.pdf
De la 1 aprilie 2018, toate vehiculele cu greutatea maxima admisa de peste 3,5 tone vor achita taxele rutiere în noul sistem electronic numit DarsGo, informează TSG euroShell. Taxa de drum se va achita pe intreaga retea de autostrazi din Slovenia si va fi calculata in functie de numarul de kilometri parcursi, numarul de axe si de clasa de emisie (EURO). Sistemul de taxare din Slovenia va acoperi 615 kilometri si taxa va fi colectata prin intermediul a 125 porti de taxare nou instalate.

Cum se va face plata?
Fiecare vehicul cu greutatea de peste 3.5 tone va trebui echipat, incepand cu 01.04.2018, cu un dispozitiv DarsGo, cu posibilitatea de a declara clasa de emisie. Costul unui aparat este de 10 euro, iar orice schimbare a acestuia este taxata cu 20 euro. Aparatul va functiona wireless pe baza tehnologiei cu microunde; seria aparatului va corespunde cu numarul de inmatriculare, prin urmare aparatul nu este transferabil de la o masina la alta.

Aparatele DarsGo pot fi achizitionate incepand cu data de 06.11.2017 de la oricare din cele 7 puncte DarsGo, iar incepand cu luna ianuarie 2018 vor fi disponibile si la parteneri. Odata achizitionate, aparatele pot fi incarcate (pre-pay) sau conectate la sistem de plata ulterioara (post-pay), ambele variante prin intermediul cardurilor carburant Shell.

Ce se intampla cu cardurile DARS sau aparatele ABC existente?
Sistemul nou de taxare DarsGo este complet diferit de cel existent, datele inregistrate in sistemul vechi nu vor putea fi transferate, de aceea va fi necesar sa se inregistreze clasa de emisie si pe aparatele noi. Vechile aparate ABC si cardurile Dars vor putea fi returnate pana la data de 31.06.2018, iar creditul ramas neutilizat va fi returnat in contul bancar al companiei. Aceste aparate ABC sau carduri DARS nu vor mai fi valabile incepand cu 1 aprilie 2018! Suplimentar, nu vor mai exista puncte de taxare fixe (porti) si astfel plata nu se va mai face direct la portile de taxare cu carduri bancare/de carburant/Dars. Intregul sistem de plata va functiona doar electronic!

Reducerile oferite prin declararea clasei de emisie (EURO)
Asemanator sistemului actual de plata, compania DARS va permite inregistrarea normei de poluare a vehiculelor si plata taxelor de drum in functie de norma euro. Documentele necesare ridicarii aparatelor DarsGo si inregistrarii clasei de emisie vor fi aceleasi: copia cartii de identitate a vehiculului si copia documentului ce atesta clasa de emisie (CEMT, COP sau COP). Pentru noul sistem DarsGo, clientii Shell vor beneficia de suport in inregistrarea vehiculelor pentru a beneficia de discountul maxim.

Mai multe informatii referitoare la noul sistem de plata DarsGo gasiti AICI.