Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Specialistii in domeniul sigurantei se reunesc la Romanian Security Fair

postat 26 iul. 2016, 02:12 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 10:13 ]
Numarul firmelor care activeaza in domeniul sigurantei si securitatii in Romania a inregistrat un progres constant in ultimii doi ani. Astfel, daca in 2014 volumul companiilor era undeva intre 1.300 si 2.000, anul acesta, conform datelor disponibile pe site-ul Politiei Romane, in registrele nationale de evidenta ale prestatorilor de servicii de securitate privata figurau:
- 1.366 de companii inregistrate in Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizica (RNERSF);
- 2.138 de societati specializate in domeniul sistemelor de alarmare;
- 1.298 de societati specializate in domeniul pazei si protectiei.

PIATA CRESTE CA VOLUM, DAR CA VALOARE?
Desi este vorba de o dublare a numarului de companii inregistrate si se inregistreaza progrese constante atat in ceea ce priveste cadrul de reglementare si transparentizarea deciziilor publice cu impact asupra acestui domeniu, cat si o crestere a nivelului de calitate a serviciilor oferite, piata romaneasca a furnizorilor de echipamente si servicii in domeniul sigurantei si securitatii se situeaza inca in esalonul inferior in clasamentul tarilor UE.

"Lipsa de interes a asiguratorilor, nivelul minim impus de autoritati - de multe ori prea scazut pentru a asigura un nivel real de securitate - si mai ales incadrarea masurilor de securitate in coada listei de prioritati privind investitiile mentin Romania mult in urma societatilor cu traditie din Europa", argumenta in deschiderea celei de a opta editii a Conferintei Nationale a Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate, Liviu Mateescu, Presedintele ARTS.

Conform estimarilor specialistilor, valoarea redusa a investitiilor in tehnica de securitate se datoreaza majoritar lipsei de competente si experienta a potentialilor beneficiari, fapt care face ca organizatiile sa adopte in numeroase cazuri solutii inadecvate si/sau sa le subutilizeze.

Din postura de organizatie profesionala autonoma care reuneste specialistii romani din sfera tehnicii si serviciilor de securitate, ARTS si-a asumat direct remedierea acestei probleme prin implicarea activa a beneficiarilor in procesul de management al riscurilor de securitate si crearea primului standard ocupational care se adreseaza nu prestatorilor ci consumatorilor de servicii de securitate. Sunt demersuri importante pentru maturizarea si profesionalizarea pietei locale, pe care ARTS le sustine si prin activitatile desfasurate in planul formarii profesionale si procesul de actualizare continua si aliniere la standardele europene.

CEL MAI RELEVANT EVENIMENT DIN DOMENIUL SECURITATII
Pentru a facilita contactul direct dintre beneficiari si reprezentantii mediului privat de securitate, oferindu-le oportunitatea de a vedea la lucru cele mai noi si performante tehnologii din domeniu, ARTS organizeaza o data la doi ani expozitia ROMANIAN SECURITY FAIR. Considerata de catre specialistii in domeniu drept cel mai relevant eveniment local dedicat tehnicilor si serviciilor de securitate (cu peste 5.000 de vizitatori la editia din 2014), editia din acest an, care se va desfasura in perioada 20-22 octombrie in Pavilionul Central Romexpo, va reuni 80 companii romanesti si straine specializate in domeniile solutiilor pentru efractie si control acces, al sistemelor de detectie, semnalizare si stingere incendiu, supraveghere video si sistemelor mecanice si electromecanice de securitate.

"Ne dorim ca, anul acesta, la ROMANIAN SECURITY FAIR sa aratam solutii cu valoare adaugata si servicii de calitate, combinatie care va sustine atat cresterea pietei, cat si a satisfactiei utilizatorilor. Am structurat expozitia intr-o asemenea maniera incat sa aducem informatii utile din partea distribuitorilor, instalatorilor si integratorilor din domeniu, dar si a beneficiarilor finali. Practic, este o ocazie unica de prospectare a pietei si ne straduim sa aducem in expozitie cei mai importanti furnizori si cele mai noi produse si solutii", explica Liviu Mateescu.

ROMANIAN SECURITY FAIR este o expozitie organizata de ARTS in parteneriat cu ROMEXPO, managementul evenimentului fiind asigurat de ITS Events Management. Accesul in cadrul celor trei zile de expozitie este gratuit pentru vizitatorii care se inregistreaza la adresa: http://romaniansecurityfair.ro, incepand cu data de 1 octombrie 2016.