Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Start in Optifuel Challenge 2017

postat 21 mar. 2017, 05:29 de Cargo Magazin   [ actualizat la 21 mar. 2017, 05:29 ]
Cea de-a patra ediție a Optifuel Challenge, competiția de conducere economică organizată de către Renault Trucks, este pe punctul de a începe. În total, peste 2.500 de șoferi din întreaga lume vor concura în țările lor, la volanul unui camion Renault Trucks T Optifuel. Cel mai bun șofer din fiecare țară, cel care consumă cel mai puțin, fără a sacrifica viteza comercială, va participa în marea finală internațională în toamna anului 2017.

Fiecare țară care participă în Optifuel Challenge susține etape de preselecție. În România, acestea se vor desfășura din aprilie până în iunie 2017, consecutiv, la centrele service Renault Trucks din următoarele oraşe: Cluj, Oradea, Bucuresti, Bacau/Iaşi, Buzău, Piteşti, Timişoara, Constanţa, iar cei mai economici șoferi vor fi selectați prin intermediul aplicației Optifleet. Startul competiţiei va fi dat la Cluj, preselecţiile desfăşurându-se între 10 şi 21 aprilie.

Șoferii participanți vor fi evaluați și ierarhizați în funcție de rezultatele de consum de combustibil şi de timpul parcurs. Instrumentul Optifleet evaluează aptitudinile individuale de conducere și modul de utilizare a camionului, pe baza unui algoritm elaborat datorită experienței de peste 20 de ani a Renault Trucks în ceea ce privește conducerea economică. Acest sistem măsoară eficiența conducerii pe baza a trei criterii principale:
- Anticiparea (utilizarea inerției vehiculului și a pedalei de frână)
- Folosirea corectă a vehiculului (timp petrecut în zona eficientă)
- Timp petrecut la relanti

Cei mai buni șoferi vor fi aleși pentru finala națională, care, în România, se va desfășura la începutul lunii iulie. Cei mai economici șoferi din fiecare dintre cele 31 de țări participante la competiție se vor confrunta în cadrul marii finale internaționale din octombrie 2017. Finala va fi divizată în două părți: întâi, participanții vor răspunde la un chestionar care le va testa cunoștințele din domeniul conducerii economice, urmat de un test de conducere, pe șosea, la volanul unui camion Renault Trucks T Optifuel, care va dura aproximativ 40 de minute. Câștigător va fi desemnat șoferul care consumă cel mai puțin, fără a sacrifica viteza comercială.