Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Studiu asupra conducerii in pluton (platooning)

postat 27 feb. 2017, 23:39 de Cargo Magazin   [ actualizat la 27 feb. 2017, 23:39 ]
Universitatea Erasmus din Rotterdam realizează un studiu asupra conducerii în pluton (platooning). Condusul în pluton de camioane este o tehnică prin care vehiculele conduc în convoi, iar sistemul de navigație și viteza sunt controlate de camionul care conduce plutonul. Camioanele care îl urmează pot lua în orice moment controlul asupra vehiculelor. În viitor, acest sistem va permite șoferilor să se bucure de timpul de repaos în timp ce conduc în convoi, dar și acum aduce avantaje majore.

Condusul în pluton de camioane aduce câștiguri importante pentru eficiența transportului rutier, ca și reducerea consumului de carburant. Având în vedere că, condusul în pluton de camioane necesită anumite investiții și o rețea disponibilă, este posibil ca această tehnologie să provoace dezavantaje transportatorilor mici și mijlocii, cu excepția cazului în care aceștia cooperează. Asemenea cooperare ar putea rezulta în convoaie cu vehicule de la patru sau mai mulți transportatori diferiți. Scopul acestui proiect este prin urmare, crearea unui model de contract care să faciliteze stabilirea unei asemenea cooperări. Punctul de plecare este aflarea preferințelor sectorului rutier.

In acest context, UNTRR incurajeaza transportatorii români să participe la acest studiu, răspunzând la un chestionar disponibil în lb. română. Acest chestionar se referă la cooperarea în plutoane de camioane. Prin urmare, vă rugăm să luați în considerare următoarele 20 de întrebări și să vă exprimați opinia asupra unor puncte cheie - click aici.