Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Studiu DPD: Ce vor magazinele online de la curieri

postat 22 iul. 2016, 03:55 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 08:50 ]
Integrarea serviciilor de curierat conteaza pentru 95% dintre magazinele online, in timp ce orarul flexibil de ridicari si livrari, dar si comportamentul curierilor sunt foarte importante pentru 90% dintre retailerii digitali, potrivit unui studiu realizat de DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres. Concluziile analizei, dar si solutii concrete la nevoile actuale ale magazinelor online, au fost prezentate in cadrul unui eveniment marca DPD, care a adus la aceeasi masa reprezentantii curierului si jucatori de top din e-commerce-ul romanesc.

Potrivit cercetarii, prezentata in cadrul celei de-a doua editii a intalnirilor DPD cu magazinele online, in topul criteriilor esentiale, jucatorii din e-commerce au punctat livrarea rapida, inclusiv in aceeasi zi, si politica de despagubiri, fiecare dintre acestea contand pentru 85% dintre respondenti. Livrarile non-standard si virarea rambursului in contul colector in 24 de ore au fost apreciate ca fiind aspecte importante in relatia cu furnizorul de curierat de 80% si, respectiv, 75% dintre magazine, conform studiului efectuat de DPD Romania.

In ceea ce priveste nemultumirile pe care le au in relatia cu furnizorul actual de curierat, inflexibilitatea in livrare, comportamentul curierilor, comunicarea slaba si problemele pe care le au cu agentiile din tara sunt principalele aspecte enumerate de retailerii online.