Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Terminal intermodal privat, la Oradea

postat 10 oct. 2016, 23:21 de Cargo Magazin   [ actualizat la 18 oct. 2016, 02:28 ]
Doi dintre principalii specialiști europeni în domeniul soluțiilor logistice, P&O Ferrymasters și Transmec Group, își extind astăzi colaborarea de 14 ani cu lansarea oficială a unui proiect nou de amploare – un terminal intermodal privat la Oradea, administrat de compania Intermodal Vest, deținută în comun de către aceștia.

Detinand propriile trenuri speciale, exploatate cu ajutorul unor operatori feroviari privați, societatea efectuează în prezent trei curse dus-întors pe săptămână între Oradea și localitatea Zeebrugge din Belgia, precum și două curse pe săptămână între Oradea și orașul italian Piacenza. Timpii de tranzit sunt de doar 48-72 de ore.

Operațiunile sunt susținute de resursele combinate ale companiilor, inclusiv o rețea de 50 de birouri răspândite în întreaga Europă, 500 de remorci Huckepack și aproximativ 2500 de containere specializate. Controlul direct asupra echipamentului flotei proprii garantează disponibilitate pe tot parcursul anului.

Terminalul de la Oradea funcționează non-stop, având două locomotive de manevră și două macarale care permit pregătirea rapidă a trenurilor. Sistemul de securitate activ non-stop include 32 de camere video de supraveghere. Manipularea impecabila și eficientă din punctul de vedere al costurilor este asigurată și de serviciile disponibile în unitate, inclusiv încheierea formalităților vamale pentru import-export, posibilitatea de lucru cu mărfuri periculoase și transdocarea/transbordarea în depozite securizate.

Proximitatea șoselei de centură a municipiului Oradea accelerează accesul camioanelor la restul teritoriului României. Expedierea mai departe pe cale rutieră în și din Balcani, Turcia, Ucraina, Republica Moldova și Bulgaria se poate organiza prin intermediul terminalului, iar din Constanța și Varna se pot realiza transporturi maritime pe distanță scurtă către țările din bazinul Mării Negre.