Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Transportatorii ameninta ca vor continua protestele si dupa ora 15:00

postat 15 sept. 2016, 02:58 de Cargo Magazin   [ actualizat la 15 sept. 2016, 03:05 ]
Transportatorii rutieri protesteaza astazi in toata tara impotriva scumpirii RCA. Cea mai mare manifestatie are loc la Bucuresti, in fata Guvernului, dar proteste similare au loc si la Timisoara, Oradea, Cluj, Botosani, Braila, Iasi, Ramnicu Valcea, intre Sibiu si Alba, Brasov, Pitesti, Satu Mare, Arad, Suceava, Baia Mare sau Pitesti. Transportatorii rutieri considera ca problemele lor sunt ignorate de Guvern si ameninta cu prelungirea protestelor si dupa ora 15:00, pana la rezolvarea cererilor pe care le-au inaintat autoritatilor.

"Suntem consternati de atitudinea Guvernului, care nu vrea sa solutioneze problema RCA. Facem apel la presedintele Klaus Iohannis si la Parlamentul Romaniei pentru a demite imediat conducerea ASF. Nu putem sa lasam aceeasi conducere, care ne-a adus in aceasta situatie si care a adancit criza RCA, sa ne dea tarife inghetate pe perioada urmatoare fara nici o restrictie si fara nici o limitare din partea Guvernului. Guvernul trebuie sa ne dea astazi niste valori de referinta pe care noi sa le putem aplica si sa putem opera cu ele incepand de maine. Lucrurile pot sa scape de sub control. Nu vrem sa plecam de aici pana nu ni se dau niste cifre foarte clare", a declarat Radu Dinescu, secretar general al UNTRR.

Transportatorii rutieri solicita crearea unui Grup de lucru format din specialisti din Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Consiliul Concurentei si din organizatiile patronale de transport, care sa stabileasca tarifele medii ale RCA si modul de calcul al acestora.