Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Transportatorii solicitã ASF urgentarea stabilirii normelor pentru noua lege RCA

postat 17 mai 2017, 06:57 de Cargo Magazin   [ actualizat la 17 mai 2017, 06:57 ]
Patronatele din transporturile rutiere UNTRR, FORT, COTAR, APTE 2002, APULUM și ARTRI salutã promptitudinea comisiilor din Camera Deputaților, a Parlamentului precum și sprijinul Guvernului, prin ministerele de resort, pentru deschiderea manifestatã în discuțiile privind adoptarea amendamentelor aduse de transportatorii rutieri la noua lege RCA.

Noua lege RCA a fost adoptatã pentru evitarea pe viitor a situațiilor care au condus la explozia tarifelor RCA, fapt care a determinat plafonarea acestora pe ultimele șase luni. Totodatã, patronatele din transporturile rutiere își exprimã convingerea cã dupã expirarea perioadei de plafonare a tarifelor RCA nu va fi justificatã în nici un fel creșterea prețurilor, întrucât tarifele plafonate au fost calculate conform formulei și datelor statistice cuprinse în noua lege, iar asigurãtorii au înregistrat profit pe segmentul RCA pe perioada plafonãrii.

Patronatele din transporturile rutiere UNTRR, FORT, COTAR, APTE 2002, APULUM și ARTRI solicitã ASF urgentarea stabilirii normelor pentru noua lege RCA cu participarea tuturor patronatelor interesate. De asemenea, patronatele din transporturile rutiere solicitã ca noile norme sã fie elaborate în spiritul legii și al intereselor asiguraților pentru evitarea pe viitor a derapajelor care au condus la blocarea pieței.