Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Transportatori: Nu vom renunta la proteste fara o scadere imediata a tarifelor RCA

postat 13 sept. 2016, 03:43 de Cargo Magazin   [ actualizat la 13 sept. 2016, 03:50 ]
Cele mai importante asociatii patronale din transporturile rutiere (UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM) au organizat in aceasta dimineata o conferinta de presa in care au prezentat ultimele evolutii ale negocierilor cu autoritatile pe tema RCA, inaintea mitingului programat pe 15 septembrie, la Bucuresti.

Reprezentantii asociatiilor s-au intalnit in aceasta dimineata cu vicepremierii Borc si Dancu, pentru a discuta despre OUG de modificare a legii RCA. Transportatorii considera ca cele 12 amendamente ale lor introduse deja in OUG sunt benefice pentru normalizarea pietei RCA, dar ele nu rezolva problema de baza, si anume reducerea imediata a tarifelor RCA.

Maine dimineata, la ora 8:00, cele doua parti se vor intalni din nou, in prezenta reprezentantilor Consiliului Concurentei, pentru a discuta despre posibilitatea trecerii la un sistem in care sa se foloseasca un tarif de referinta pentru RCA, stabilit printr-o metoda de calcul transparenta si publicat trimestrial, la care sa se aplice criteriile de risc (Bonus/Malus). In schimb, guvernantii s-au declarat reticenti pana in prezent in legatura cu inghetarea tarifelor RCA la nivelul stabilit de Raportul Milliman.

”Suntem pregatiti de proteste, nu vom da nici un pas inapoi. Daca nu se rezolva problema tarifului de referinta, joi vom fi in strada. In Bucuresti am primit autorizatie de a manifesta cu 5.000 de vehicule, in fata Guvernului. Vom manifesta de asemenea si in cele mai importante orase din tara, cu aproximativ 100.000 de vehicule. Ne cerem scuze daca vom produce neplaceri populatiei, dar trebuie sa ne cerem drepturile. Le cerem sa fie alaturi de noi, altfel de la 1 ianuarie vom ajunge la un RCA de 1.000 de euro pentru un autoturism”, au declarat reprezentantii transportatorilor cu aceasta ocazie.