Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Trenul Alstom Coradia iLint pe bază de hidrogen a efectuat cu succes primul test

postat 15 mar. 2017, 00:19 de Cargo Magazin   [ actualizat la 15 mar. 2017, 00:19 ]
Alstom a efectuat cu succes prima cursă de probă la viteza de 80 km/h a singurului tren de pasageri din lume alimentat cu pile de combustie cu hidrogen, denumit Coradia iLint. Testul a avut loc pe linia proprie de încercare din Salzgitter (Germania). În următoarele luni va avea loc o campanie amplă de testare, atât în Germania, cât și în Republica Cehă, înainte ca trenul Coradia iLint să înceapă, din 2018, să efectueze primele curse de probă cu pasageri, pe ruta Buxtehude–Bremervörde–Bremerhaven–Cuxhaven (Germania).

Primele curse de probă care se desfășoară pe durata a patru săptămâni în Salzgitter urmăresc să confirme stabilitatea sistemului de alimentare cu energie bazat pe interacțiunea coordonată dintre unitatea de acționare, celula de combustibil și bateria vehiculului. De asemenea, este testată puterea de frânare, pentru a verifica interfața dintre frâna pneumatică și cea electrică.

Coradia iLint este primul tren de pasageri cu podea joasă din lume alimentat cu combustie pe bază de hidrogen. Acest tren cu zero emisii este silențios și emană doar abur și apă condensată. Coradia iLint este special pentru realizarea combinației între diferite elemente inovatoare: conversia ecologică a energiei, stocarea flexibilă a energiei în baterii și gestionarea inteligentă a puterii de tracțiune și a energiei disponibile. Bazat pe trenul diesel de referinţă Coradia Lint produs de Alstom, trenul Coradia iLint este potrivit, în special, pentru exploatare pe rețele neelectrificate, putând asigura o operare durabilă odată cu menținerea unei înalte performanțe.