Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Trenurile Soarelui 2016

postat 25 iul. 2016, 00:33 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:33 ]
CFR Calatori informeaza ca a intrat in vigoare programul estival de transport Trenurile Soarelui 2016. Timp de trei luni, pana la 13 septembrie, turistii vor putea calatori spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care vor asigura legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii.

"Pentru noi, sezonul estival este o oportunitate. incercam sa raspundem nevoii de mobilitate a cat mai multor oameni si dorintelor acestora de a calatori la standarde de calitate din ce in ce mai bune. Prin programul estival Trenurile Soarelui conectam toate zonele tarii cu destinatiile turistice de vara si speram sa le aducem romanilor vacanta cat mai aproape.
Va doresc experiente de calatorie cat mai placute!", a declarat Iosif Szentes, Director General CFR Calatori.

CFR Calatori a pregatit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile tarii sa poata fi conectate cu destinatiile de vacanta cele mai cautate in perioada verii. Ca noutate in acest sezon, pentru turistii din Brasov legatura cu destinatia Constanta si retur va fi asigurata cu trei trenuri directe, iar pentru cei din Sighetu Marmatiei legatura cu litoralul se va realiza direct prin grupa de vagoane de la trenul Satu Mare - Mangalia. De asemenea, pasagerii care sosesc cu trenurile din tara vor avea legaturi frecvente intre Constanta si statiuni

Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare si prize, iar Trenurile Litoral, de viteza sporita (IR 1983, IR 1582, IR 1587 si IR 1588) Bucuresti - Constanta si retur, au in compunere si vagon bar. De asemenea, de la Bucuresti Nord la Constanta si retur, trenurile IR 1585 si IR 1586 dispun de Wi-Fi gratuit.

Pasagerii au posibilitatea de a calatori la tarife reduse, preturile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variata de reduceri disponibile. Pretul intreg pentru o calatorie Bucuresti - Constanta, fara reduceri, este de 33,40 la tren Regio si de 60 lei la tren IR. Un bilet dus-intors are 10% reducere din tariful de transport si costa la cls a 2-a 60,90 lei la tren Regio si 108,80 lei la tren IR, iar la cumpararea cu o anticipatie de peste 21 de zile reducerea este de 25% din tariful de transport si biletul la cls a 2-a costa 46 lei la tren IR si 26,05 lei la tren Regio. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de pana la 25%, chiar pana la 30% la cumpararea online, conform ANEXEI 2. Pentru o calatorie elev/student la Trenul Tineretului, Bucuresti - Constanta (tarifat ca tren Regio), biletul este de 18,65 lei. Toate tarifele mentionate includ si tariful de rezervare loc de 3,9 lei.