Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Ultimele informatii privind aplicarea legii salariului minim din Franta

postat 25 iul. 2016, 00:53 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 09:50 ]
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) informeaza transportatorii rutieri ca autoritatile franceze au inceput sa publice informatii privind aplicarea legii salariului minim din Franta (MACRON) in sectorul transporturilor.

Legea MACRON intra in vigoare pe 01.07.2016 si se aplica la toate operatiunile de transport efectuate pe teritoriul Frantei (cabotaj, transport international, transport intracomunitar), cu exceptia operatiunilor de tranzit si transporturilor ocazionale de persoane cu autocarul avand ca origine un alt Stat Membru si finalizate in afara Frantei.

Pentru informatii detaliate, transportatorii rutieri pot accesa aici, ultimele documente publicate de Ministerul transporturilor din Franta referitoare la aplicarea legii salariului minim din Franta - MACRON in sectorul transporturilor, respectiv:
- Prezentarea formalitatilor de raportare legate de detasarea soferilor profesionisti in transporturile rutiere efectuate pe teritoriul Frantei
- Intrebari frecvente privind detasarea in transporturile rutiere efectuate pe teritoriul Frantei
- Remuneratia orara minima in transportul rutier de marfa si de persoane efectuat pe teritoriul Frantei
- Normele timpului de lucru in transportul rutier de persoane
- Normele timpului de lucru in transportul rutier de marfa
- CERTIFICAT DE DETASARE - mobilitate in interiorul grupului
- CERTIFICAT DE DETASARE - munca temporara
- CERTIFICAT DE DETASARE - Detasarea lucratorului mobil sau navigant in contextul prestarii efective de servicii de catre o companie de transport pe teritoriul Frantei.

Aceste documente vor fi in curand traduse in limba romana si publicate pe www.untrr.ro. Atentionam transportatorii ca formularele certificatelor de detasare sunt documente in lucru si nu trebuie utilizate, deoarece nu reprezinta versiunea finala.