Stiri‎ > ‎New Post‎ > ‎

Un camion Volvo FH16 de serie a urnit de pe loc o incarcatura de 750 de tone

postat 21 iul. 2016, 05:33 de Cargo Magazin   [ actualizat la 3 aug. 2016, 03:51 ]

 
In filmul "Volvo Trucks vs 750 Tonnes", un camion Volvo FH16, echipat cu transmisie I-Shift cu trepte de forta, se confrunta cu o provocare extrema. Avandu-i in cabina soferului pe cel mai puternic om din lume, Magnus Samuelsson, si pe jurnalistul specializat in autocamioane, Brian Weatherley, un Volvo FH16 reuseste sa urneasca de pe loc o incarcatura de 750 de tone.

In portul Goteborg din Suedia, 40 de containere pline cu piese de schimb Volvo sunt asezate pe 20 de remorci, formand un autotren cu o lungime de 300 de metri. Impreuna cu autocamionul, acestea cantaresc nu mai putin de 750 de tone. Provocarea este cu adevarat impresionanta: un Volvo FH16, tractand aceasta sarcina totala de 750 de tone, trebuie sa porneasca de pe loc si sa parcurga o distanta de 100 de metri.

"Transmisia I-Shift cu trepte de forta ofera o tractiune de pornire care nu se poate compara cu cea oferita de vreun alt autocamion de pe piata, produs in serie. Noile rapoarte ale treptelor de forta fac posibil transportul unor incarcaturi extrem de mari, pornirea pe terenuri dificile si rularea la viteze reduse, de pana la 0,5 km/h. In mod normal, pentru incarcaturi extrem de grele, sunt folosite autocamioane construite special, dar acum am utilizat un Volvo FH16 cu un lant cinematic venit direct din fabrica", a spus Peter Hardin, Manager de produs la Volvo Trucks pentru modelele FM si FMX.

Autocamionul Volvo FH16 utilizat in test este echipat cu transmisia I-Shift cu trepte de forta si cu cele mai puternice punti din gama normala de produse Volvo. Autocamionul este condus de catre Magnus Samuelsson, fostul detinator al titlului "Cel mai puternic om din lume".

"Exista putine lucruri care ofera senzatia de a infrunta si a castiga o provocare la adresa propriilor tale limitari fizice. De-a lungul anilor, m-am confruntat cu mai multe provocari dure, dar aceasta este cea mai mare greutate cu care am avut de-a face in toata viata mea", a afirmat Magnus Samuelsson.

Alaturi de el, se afla experimentatul jurnalist specializat in autocamioane, Brian Weatherley. "Este impresionant faptul ca Volvo Trucks a dezvoltat o transmisie automatizata care poate transporta o sarcina maxima in combinatie de 325 de tone. Dar a gestiona peste 700 de tone GCW cu ajutorul unui singur autocamion obisnuit este de-a dreptul uluitor. In cei 30 de ani de jurnalism, nu am vazut niciodata ceva asemanator", marturiseste Brian Weatherley.